La seu de Google, a Califòrnia
La seu de Google, a Califòrnia

Tanca Google+ per un error de seguretat en mig milió de comptes

Actualitzat

El gegant tecnològic Google ha anunciat el tancament de la seva plataforma Google+ després d'un error de seguretat en l'accés a dades privades d'usuaris.

En concret, l'error de seguretat implicava que algunes aplicacions externes tenien accés a dades "estàtiques i opcionals del perfil". Es tracta de dades que l'usuari havia compartit, però que no eren públiques, com el nom, l'adreça electrònica, l'ocupació, el gènere o l'edat.

Google assenyala que va detectar l'error el mes de març i el va "solucionar immediatament". En un comunicat, l'empresa assegura que no ha trobat indicis que aquestes dades s'hagin utilitzat de forma fraudulenta, però el nombre d'usuaris afectats podria pujar fins a 500.000.

"No hem trobat proves que cap desenvolupador fos conscient d'aquest error o que n'hagin abusat i tampoc hem trobat cap prova que la informació de cap perfil s'hagi utilitzat negativament."

La clausura de Google+ es farà durant un període de deu mesos i només afectarà la versió de consumidor de Google+. És en aquesta versió en la qual s'han detectat els errors de seguretat, que permetien a altres accedir a dades privades dels internautes.

Ha estat l'estocada final a un servei de Google que va néixer com la competència de Facebook però que no ha acabat d'arrelar entre els usuaris, segons reconeix la mateixa companyia:

"Amb aquests reptes i l'ús tan baix de la versió de consumidor de Google+, hem decidit tancar-la."

 

ARXIVAT A:
Google
Anar al contingut