Tamara Carrasco, acompanyada del seu advocat, Benet Salellas, aquesta tarda en una compareixença informativa
Tamara Carrasco, acompanyada del seu advocat, Benet Salellas, aquesta tarda en una compareixença informativa

Tamara Carrasco: "Volien espantar-me, fer-me callar i han aconseguit el contrari"

L'activista dels CDR ha comparegut després que des d'aquesta setmana ja pot sortir de Viladecans, la seva localitat, on estava confinada per ordre de la justícia

RedaccióActualitzat

L'activista Tamara Carrasco s'ha mostrat satisfeta després que des d'aquesta setmana ja pot sortir de la seva localitat, Viladecans, on estava confinada per ordre de la justícia. Tot i això ha dit que seguirà lluitant per aconseguir la llibertat. Ha estat confinada a la seva població més d'un any.

L'activista dels CDR ha fet aquesta tarda una compareixença informativa després que un jutjat de Barcelona va decidir aixecar la mesura sobre la Tamara, que només podia moure's per anar a la feina.

Acompanyada pel seu advocat, Benet Salellas, Tamara Carrasco ha llegit un comunicat on ha explicat que, lluny d'"espantar-se", pensa "continuar lluitant":

"Recordo perfectament el dia 10 d'abril de l'any passat, quan la Guàrdia Civil va picar la meva porta i em van detenir acusada de rebel·lió, sedició i de pertànyer a banda terrorista. Soc conscient que jo era un cap de turc per intentar eliminar de nou la dissidència política al carrer, en el marc del procés sobiranista a Catalunya."

"M'adono que haig de continuar lluitant perquè jo crec que és just exercir els meus drets. Volien espantar-me, que estigués callada i que arronsés els meus principis i, amb els meus, tots els vostres també. I han obtingut tot al contrari."


Benet Salellas ha dit que l'objectiu és aconseguir la plena innocència de Carrasco:

"No només tenim clar que hem de seguir lluitant per l'absolució i la declaració d'innocència total i absoluta de la Tamara, sinó també fins a la reparació absoluta del dany que l'estat espanyol ha causat a la Tamara."


"El cas de la Tamara, a una altra escala, està lligat a la repressió que es viu en altres punts del país com el judici que estem vivint aquests dies al Suprem."


 

 

Més d'un any confinada

Carrasco estava confinada des del 12 d'abril del 2018. Dos dies abans, "deu homes amb passamuntanyes i armes llargues", de la Guàrdia Civil, van anar a detenir-la a casa seva, per ordre de l'Audiència Nacional. La fiscalia la va acusar de rebel·lió, sedició i terrorisme.

L'Audiència Nacional va contradir la fiscalia i només va acusar Carrasco de desordres públics. Tampoc va acceptar la pena de presó que demanava el fiscal i va deixar-la en llibertat amb mesures cautelars, que ara ha aixecat un jutge.

Al novembre, l'Audiència va desestimar el cas, però va mantenir el confinament. Des d'aleshores, el cas estava pendent de trobar jutjat. Finalment, serà el jutjat número 24 de Barcelona el que investigarà l'acusació de desordres públics.

ARXIVAT A:
CDRProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut