Barcelona

Talls i afectacions a metro, Tram, bus i rondes per la pluja caiguda a Barcelona

Tercer aiguat en poc més de 2 mesos que provoca alteracions en la vida quotidiana a Barcelona i a l'Hospitalet

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts al matí un nou aiguat ha provocat afectacions al trànsit i als serveis de metro, bus, Tram i també a les rondes de Barcelona. És la tercera vegada en poc més de dos mesos que això passa en aquesta zona. El primer va ser el 30 de juliol i el segon, el més intens, el 6 de setembre.

El punt on més ha plogut ha estat en el triangle format per la plaça Espanya, la plaça Cerdà i l'estació de Sants, on han caigut gairebé 100 litres per metre quadrat en poca estona.

L'aigua ha omplert alguns carrers de la part baixa de Barcelona i ha dificultat molt el trànsit i la vida quotidiana. Al Paral·lel, ha arribat a arrossegar contenidors de reciclatge:

 


Al barri del Raval, el carrer de Sant Pau s'ha convertit en una autèntica riera:


Notícia relacionada: Un aiguat torna a castigar la part baixa de Barcelona i l'Hospitalet

4 línies de metro i funicular afectats

Les afectacions provocades per l'aigua a les 10 del matí eren considerables, sobretot als serveis de transport subterrani: s'ha hagut d'aturar el funicular de Montjuïc, suspendre la circulació a la línia 2 de metro entre Paral·lel i Universitat, i tancar els accessos en algunes estacions de les línies 3 i 1 a la Rambla i a la plaça Espanya:

 

 

A tres quarts d'11, l'L2 ha recuperat el servei entre les estacions de Paral·lel i Universitat:

 


L'L5, tallada entre Collblanc i Sants Estació

A un quart d'11 s'ha informat que la línia 5 també està afectada per l'aiguat. En concret, ha calgut tallar la circulació de combois entre les estacions de Collblanc i Sants Estació:

 

El servei ha estat interromput poc més d'una hora: a les 11 i 25 minuts s'ha restablert:

 



A la plaça d'Espanya l'aigua també ha entrat als accessos dels Ferrocarrils de la Generalitat. Malgrat el que es veu a les imatges, el servei d'aquesta línia de tren no ha resultat afectat:

 


També els busos i el Tram

Les pluges també han afectat alguns sectors del Tram, que han hagut de tancar. A més, el servei de busos no està podent complir els horaris previstos:

La circulació a les línies del Tram s'ha normalitzat poc abans de les 11:

 

 

Les rondes, col·lapsades

Pel que fa al trànsit amb vehicles privats, la circulació per les rondes de Barcelona a les 10 del matí era pràcticament impossible, amb totes les direccions afectades i amb entrades i sortides tallades:


Cap a tres quarts d'11 la circulació havia millorat, però encara hi havia vies ràpides al voltant de Barcelona amb cues i retencions considerables:

 

 

Cap a tres quarts de 12 s'ha normalitzat del tot la circulació a la Ronda Litoral. Poc abans s'havien reobert els accessos de la sortida 21:

 

 

Molta feina per als Bombers a l'Hospitalet de Llobregat

A l'Hospitalet de Llobregat els Bombers estan tenint molta feina: fins a les 10 havien rebut 34 avisos per baixos i garatges inundats, entre altres afectacions.

Al telèfon 112 han arribat avisos de 125 incidències, la majoria de les quals s'han derivat a Bombers:

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut