Zona on s'ha produït la crema d'objectes a la via de l'AVE a Girona

Sabotegen l'AVE a Girona per protestar contra la visita dels reis a Catalunya

Afectacions a les línies entre Barcelona i l'Empordà, i també a les línies internacionals de Renfe, que circulen entre Espanya i França

RedaccióActualitzat

La circulació dels trens d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres-Vilafant està afectada des d'aquest matí a causa de la crema d'objectes a les vies.

Aquesta acció ha causat danys a la catenària i a la fibra òptica, cosa que ha afectat el subministrament elèctric i el sistema de senyalització. Com a conseqüència, ha quedat interrompuda la circulació de trens entre Girona i Figueres, i hi ha hagut retards en el conjunt de la línia.

Passades les 10 del matí, Renfe ha informat que l'AVE que havia de sortir de Figueres cap a Madrid ho ha fet amb 42 minust de retard.

 

 

Adif, propietària de la infraestructura viària, havia informat primer que l'acció vandàlica ha causat retards a la línia i, més tard, que s'ha habilitat un servei substitutori per carretera, que funciona entre les estacions de Girona i de Figueres-Vilafant.

 

 

D'altra banda, el primer AVE del matí des de Figueres fins a Barcelona no ha pogut sortir, i els passatgers que volen anar a Barcelona des de Girona són derivats a les línies regionals.

El sabotatge també ha afectat la circulació dels combois internacionals que circulen entre Espanya i França: els 302 passatgers que havíen de sortir de Barcelona a les 10.10 han estat recol·locats en un tren regional fins a Figueres. Des d'allà, trasllat per carretera fins a Perpinyà, on agafen un TGV, un tren d'alta velocitat francès.

A la inversa, l'afectació és similar: els 221 passatgers del tren procedent de Marsella que ha d'arribar a Barcelona a les 12.34 viatgen en tren a Figueres-Vilafant i des d'allà en autobús fins a l'estació de Figueres de via convencional, on continuaran en tren Regional.

 

Restes dels objectes cremats a la via de l'AVE entre Girona i Figueres


Des de primera hora del matí circula per les xarxes una imatge que relaciona aquest acte de sabotage amb les protestes per la presència dels reis a Catalunya. La visita s'emmarca en la gira que fan per tot Espanya després del confinament per la pandèmia de Covid-19.

 

 

Al final, els reis només visitaran el monestir de Poblet, com a conseqüència de les restriccions de mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut