Tallen la C-17 per exigir millores després de l'últim accident mortal

Tallen la C-17 per exigir millores després de l'últim accident mortal

Tallen la C-17 per exigir millores després de l'últim accident mortal

Pla de les barreres de protecció de la C-17 i, al mig, la gent concentrada amb la pancarta a les mans. Imatge del 29 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

Pla de les barreres de protecció de la C-17 i, al mig, la gent concentrada amb la pancarta a les mans. Imatge del 29 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

ACN Aiguafreda.-Aquest dissabte fa just un mes del darrer accident mortal a la C-17, on una dona de 29 anys va perdre la vida com a conseqüència del despreniment d'una roca de grans dimensions. Des de llavors, els usuaris de la via, que uneix Vic amb Barcelona, han dit prou i han creat una plataforma per exigir millores. Aquest matí han fet la primera gran mobilització, i més de 300 persones han tallat la carretera a Aiguafreda amb crits de 'puta C-17'. El seu portaveu, Eduard Font, assegura que la carretera és "un problema de país" i exigeix millores per evitar nous accidents. "No pot ser que ens sentim insegurs cada cop que circulem per la C-17", ha lamentat. Precisament, mentre es duia a terme el tall de la carretera, hi ha hagut un nou accident amb víctimes greus a l'alçada de Figaró (Vallès Oriental).

Vestits de vermell i cridant 'prou accidents' i 'puta c-17', més de 300 persones s'han mobilitzat aquest matí a Aiguafreda i han tallat la carretera al punt quilomètric 40 durant deu minuts. Denuncien el perill de la via i exigeixen mesures urgents per evitar nous accidents. "Fem el tall per dir prou i per donar visibilitat a una problemàtica de país perquè la C-17 no és una via local, és un eix vertebrador de Catalunya", ha expressat el portaveu de la plataforma 'Stop accidents C-17', Eduard Font. Font exigeix que es posi punt final als despreniments de la carretera, que es plantegi una millora integral de tot el traçat de la via, i que es millori l'asfalt que, segons diu, quan plou es converteix en una pista de patinatge. A més, de la millora d'entrades i sortides d'algunes poblacions. Precisament, mentre es duia a terme el tall, s'ha produït un nou accident a l'alçada del Figaró que ha acabat amb dues persones en estat menys greu i ha provocat fins a deu quilòmetres de cua. "Tinc por quan circulo per la C-17"La Carme Vadillo circula cada dia per la C-17 per anar a treballar i portar el seu fill a l'escola. Assegura que té por cada cop que agafa la carretera i que, per culpa dels despreniments, no s'atreveix a circular per la dreta. "El meu marit em demana que cada dia, quan arribi a la feina, li enviï un missatge per explicar-li que ja hem arribat bé", ha dit. Problemes per fer el tall Els responsables de la plataforma 'Stop accidents C-17' han denunciat els problemes que han tingut per tallar la carretera, sota "l'excusa" que es tracta d'una via perillosa i no s'hi poden fer accions. El grup volia fer el tall al punt quilomètric 38,5 on s'havia produït l'últim accident mortal, però finalment l'han hagut de fer al quilòmetre 40 pel risc que comportava fer-ho en aquesta zona. Els únics que han pogut accedir al lloc de l'accident han estat els familiars de la víctima, que s'hi han volgut arribar per deixar un ram de flors en el seu record. Denunciar la Generalitat L'últim accident mortal va tenir lloc fa just un mes a Tagamanent, quan una dona de 29 anys va perdre la vida en caure-li un roc de grans dimensions mentre circulava per la C-17. L'advocat de la família, Josep Tarradellas, ha explicat que, des del territori, ja s'havia advertit del risc de despreniments a la C-17, però la Generalitat no havia realitzat cap tipus de mesura per prevenir els accidents. L'advocat ha explicat que s'està investigant l'accident i no descarta denunciar la Generalitat com a responsable de la via. El pare de la víctima, Joan Vilaró, ha lamentat que hagi hagut d'haver una víctima mortal per tal que es comencin a prendre mesures, i ha avisat que la zona és molt perillosa. "Vaig anar a veure-ho després de l'accident i és terrible, fem això perquè no hi hagi més morts, mai més", ha dit.