Els camions ja circulen pel carril obert a l'AP-7, sentit sud
La Jonquera

Reoberta l'AP-7 a la Jonquera després de 30 hores tallada pels CDR

Les retencions de trànsit de camions arriben fins a Sigean, a uns 90 km de la frontera

Actualitzat

L'AP-7 a la Jonquera h estat 30 hores tallada en sentit sud. Cap a 3/4 de 12  s'ha restablert parcialment la circulació amb el pas de vehicles per un carril.
El centenar de manifestants que mantenien el tall s'han retirat després de les advertències de la policia que ha estat custodiant els operaris de l'autopista que retiraven les barricades i netejaven la via per obrir-la a la circulació.

Les retencions als camions s'estenen uns 90 quilòmetres més enllà de la frontera fins a Sigean.

Els concentrats estaven equipats amb mantes, menjar i beure per passar tot el dia, però davant les advertències i la presència de furgones dels Mossos que s'hi han desplaçat, han decidit marxar tranquilament.
 

30 hores de tall a l'AP-7 

Els CDRs van barrar el pas a primera hora del matí de divendres, cap a 2/4 de 7, i han bloquejat la via durant tota la jornada de vaga i tota la nit, i el tall es manté aquest dissabte al matí, segons el Servei Català de Trànsit, en sentit sud.

 

 


El tall s'ha situat en dos punts de l'autopista, als quilòmetres 0 i 3, aquest últim a un quilòmetre del peatge de la duana, el primer que hi ha a la banda sud de la frontera.

 

Els manifestants han mantingut 30 hores tallada l'AP-7 a la Jonquera (ACN)


Un centenar de persones hi han fet nit per mantenir tallada aquesta via d'entrada a Catalunya més de 30 hores. El CDR ha fet crides a sumar-se a aquesta convocatòria. Els manifestants han fet relleus i torns per dormir durant tota la nit, i els Mossos els han estat custodiant.


El tall provoca llargues cues de fins a 15 quilòmetres més enllà de la frontera, que arriben fins al Voló. mentre que les retencions dels camions s'ha estès fins a Sigean, a 90 km.

 

Operaris d'Abertis treuen una de les barricades de l'AP-7 a la Jonquera (ACN)


Neteja de la via

Operaris d'Abertis, custodiats pels Mossos d'Esquedra, han començat a desmuntar a primera hora part d'una de les quatre barricades que tallen l'autopista. Els manifestants han muntat les estructures amb les mateixes tanques de protecció al llarg de 300 metres de via, i ells se situen al mig, on tenen menjar i beure "per passar tot aquest dissabte".

Els operaris de l'autopista han hagut de retirar les tanques que barraven la via, així com branques i altres objectes que han servit per fer les barricades. 
 

Els operaris de l'autopista retiren les barricades de l'AP-7 a la Jonquera

 

A més s'han hagut d'arrencar del terra ferros que els manifestants han clavat per dificultar l'apertura de l'autopista a la circulació. També s'ha netejat la carretera de brosa, com aigua, menjar, llaunes que els manifestants han fer servir per passar la nit.
 

Els Mossos han advertit als manifestants que, si no marxaven, els desallotjaria la policia. A primera hora del matí ha arribat una dotació ARRO que custodia els operaris de l'autopista i impedeix als concentrats acostar-s'hi.
 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut