Restablerta completament la línia de l'AVE entre Barcelona, Girona i Figueres

Una avaria elèctrica, detectada a Montcada i Reixac, ha afectat aquest divendres 4.000 passatgers de 15 trens i també ha causat retards en els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Adif ha restablert completament el servei de l'AVE entre Barcelona i Figueres aquest matí. Una avaria elèctrica, detectada a Montcada i Reixac, ha afectat aquest divendres 4.000 passatgers.

L'avaria també va tenir conseqüències en altres línies d'alta velocitat, com la de Barcelona-Madrid. Va passar a tres quarts de vuit del matí en plena operació sortida de vacances. Adif va reobrir a mitja tarda una de les vies afectades. L'altra via s'ha posat en funcionament a tres quarts de cinc de la matinada.

La circulació de trens d'alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres va estar completament tallada des de les 7.40 de divendres al matí fins a primera hora de la tarda, per una avaria a l'altura de Mollet del Vallès, en la infraestructura de les vies, que és responsabilitat d'Adif.

 

4.000 passatgers afectats

La causa va ser una avaria en el sistema d'electrificació a Montcada i Reixac i va afectar 15 trens i 4.000 passatgers, ja que també va provocar retards en els trajectes entre Barcelona i Madrid.

 

 

Es van activar trens que estaven fora de servei per minimitzar els efectes de l'avaria, segons informa Renfe. A més, la companyia recorda que els viatgers poden reclamar compensació pels retards.

Els passatgers que havien de fer el trajecte entre la capital catalana i Girona o Figueres van ser traslladats a trens convencionals, els de mitjana distància, on hi va haver aglomeracions.

 


En el cas dels trens amb destinació França, els viatgers, un cop han arribat a Figueres, han pujat a un nou tren d'alta velocitat per seguir el seu trajecte, perquè el servei cap a la frontera ha continuat funcionant, segons ha informat Renfe al 324.cat.


Aquesta avaria també ha afectat la línia d'AVE entre Barcelona i Madrid, que ha tingut retards importants. En tots els trens de divendres al matí hi ha hagut demores, tot i que les més importants han estat les de primera hora.

 

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitatAVE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut