L'esfondrament de la carretera s'ha produït a la banda del precipici. Imatge del dia 24 de maig del 2016 de la carretera d'Escàs, al …
L'enfonsament de la carretera ha estat pel costat del precipici

Tallada la carretera que uneix Escàs i Caregue per un enfonsament

Actualitzat

ACN Escàs. La carretera local que uneix les poblacions d'Escàs i Caregue, al municipi de Rialp, al Pallars Sobirà, està tallada a causa d'un enfonsament a causa de les pluges de la setmana passada. Aquest ensorrament ha deixat el terreny de la carretera descalçat amb un precipici d'uns 30 metres. Casualment, ha estat en el lloc on fa tres anys s'hi va haver d'actuar pel mateix motiu. L'alcalde de Rialp, Gerard Savarich, ha explicat que per trobar la millor solució tècnica s'han desplaçat tècnics de la Diputació de Lleida a la carretera per analitzar aquest punt. Savarich ha dit que el positiu és que cap nucli hagi quedat incomunicat, perquè tenen sortida per altres vies.

Savarich ha dit que les condicions del terreny fan que les tasques de reparació siguin costoses i complicades, motiu pel qual s'ha optat per tallar la carretera i esperar el dictamen dels tècnics de la Diputació. L'alcalde de Rialp ha dit que episodis com aquest es repeteixen en diverses carreteres de la comarca per la manca de manteniment, per falta de recursos. Al Pallars Sobirà, a causa de les pluges, el 10 de maig hi va haver una esllavissada a la carretera de Baiasca, al municipi de Llavorsí, també al Pallars Sobirà, que va deixar el poble incomunicat per carretera. Continuarà incomunicat fins a la construcció d'una variant.

Anar al contingut