Antonio Tajani i Guy Verhofstadt, en la roda de premsa d'aquest dimecres (EFE)
Antonio Tajani i Guy Verhofstadt, en la roda de premsa d'aquest dimecres (EFE)
Brussel·les

El president del Parlament Europeu: "Si el Regne Unit vol tornar, necessitarà l'acord de la UE"

"Qualsevol decisió unilateral que afecti als ciutadans europeus en aquests dos anys serà contrària als tractats i il·legal", ha afirmat el president de l'Eurocambra

Actualitzat

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha afirmat que, si el Regne Unit decideix fer marxa enrere en la sortida de la Unió durant els dos anys de negociació, "no podrà fer-ho sol" i necessitarà l'acord de "tota la Unió Europea".

"Si el Regne Unit decideix canviar la seva posició no ho pot fer sol. Són tots els estats membres els que decidiran si això es pot fer."

En una roda de premsa conjunta poques hores després que la Unió rebés la carta que activa el Brexit, Tajani i el negociador per a la sortida del Regne Unit en nom de l'Eurocambra, Guy Verhofstadt, han subratllat la necessitat que hi hagi reciprocitat i no discriminació entre els ciutadans britànics que viuen a la UE i els europeus que resideixen al Regne Unit.

"Qualsevol decisió unilateral que afecti als ciutadans europeus en aquests dos anys serà contrària als tractats i il·legal"

Verhofstadt ha dit que la possibilitat que el Brexit no es produeixi encara està oberta, tot i que ha afegit que no pot servir perquè "el Regne Unit aconsegueixi un nou accés a la UE en condicions preferencials". El polític belga ha posat l'accent en la importància de garantir la seguretat dels europeus i en la necessitat d'aconseguir un acord futur "més enllà de la cooperació econòmica".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut