Control de temperatura dels viatgers a l'estació de tren de Taipei (EFE/David Chang)

Taiwan no coneix la segona onada: 200 dies sense cap contagi comunitari de Covid

Amb prop de 24 milions d'habitants, ha registrat 550 casos i 7 morts des de l'inici de la pandèmia

RedaccióActualitzat

Taiwan no sap què és la segona onada de la pandèmia de Covid-19.

Quan el món ha superat els 45 milions de casos, Europa està confinant-se per segona vegada i als Estats Units la Covid-19 està desbocada, aquesta illa de 23,8 milions d'habitants ha celebrat el dia número 200 sense cap cas de transmissió comunitària.

L'últim contagi local, Taiwan el va comunicar el 12 d'abril. És a dir: fa més de mig any que cap ciutadà de Taiwan no en contagia un altre.

Des de l'inici de la pandèmia, Taiwan ha declarat, en total, 553 casos.

 

Un home canta en un parc de Taipei (EFE/David Chang)


Els responsables del Centre de Control de Malalties de Taiwan ha volgut agrair a la ciutadania el paper fonamental que ha jugat en el fet d'aconseguir aquestes xifres.

Alhora, han fet una crida a no abaixar la guàrdia i seguir utilitzant mascareta i rentar-se les mans sovint.

La Covid-19, que ha causat gairebé 1,2 milions de víctimes mortals a tot el planeta, a Taiwan ha causat la mort de 7 persones; l'última es va comunicar l'11 de maig, fa gairebé sis mesos.

És cert que a l'Àsia i a l'Àfrica la situació és diferent que a Europa i Amèrica, i que hi ha altres països amb bones xifres de la pandèmia, però només dos amb més de 10 milions d'habitants, Tanzània (60,3) i Cambodja (16,8), tenen menys casos de Covid-19.

 

Control de temperatura abans de la pregària del divendres a la gran mesquita de Taipei (EFE/David Chang)


Potser la millor comparació que es pot fer és amb Austràlia, un país de tall occidental i amb una població semblant (una mica superior, 25,6 milions) que segueix la situació a Taiwan amb especial atenció i sorpresa.

Austràlia ha declarat més de 27.500 casos, i hi han mort gairebé un miler de persones, a causa de la Covid-19. D'altra banda, mentre Taiwan ha fet poc més de 100.000 proves, Austràlia n'ha fet més de 8,7 milions.

Peter Collignon, metge de malalties infeccioses i professor de la facultat de Medicina de la Universitat Nacional d'Austràlia, considera que "probablement, Taiwan ha aconseguit el millor resultat del món" en la lluita contra la Covid-19.


Què ha fet Taiwan per combatre el coronavirus?

Els experts apunten, sobretot, al tancament de fronteres des del primer moment i a la regulació estricta dels viatges a l'estranger.

També a l'ús generalitzat de la mascareta, a un seguiment rigorós dels contactes i de les quarantenes.

I remarquen que aquest seguiment de positius i contactes i assegurar-se que fan la quarantena és essencial.

Per afavorir el compliment de les quarantenes, Taiwan ha arribat a distribuir aliments entre les persones confinades i a posar en marxa Line Bot, un robot que envia missatges a les persones tancades a casa seva.

També hi ha sancions, esclar: l'incompliment de la quarantena pot ser multat amb 1 milió de dòlars taiwanesos, que al canvi són gairebé 30.000 euros.

 

Clients a l'interior d'un cafè de Taipei (EFE/David Chang)


Els experts afegeixen encara un altre factor de l'èxit de la gestió de la Covid-19 a Taiwan: l'experiència. Recorden que Taiwan va patir la SARS com no la van patir altres parts del món i que la població, des d'aleshores, és molt conscient dels perills i les conseqüències d'una epidèmia.

Els experts apunten, però, que aquestes xifres que són l'enveja de qualsevol país occidental no volen dir que Taiwan estigui fora de perill.

Aquest dijous, coincidint amb el dia 200 sense contagis, per exemple, s'han notificat tres casos nous, tots importats, procedents de l'exterior. I passa el mateix amb la vintena que s'han detectat les dues últimes setmanes.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut