Taiwan, el primer país d'Àsia a aprovar el matrimoni homosexual

El matrimoni entre persones del mateix sexe era una promesa electoral de la presidenta Tsai Ing-we que ara li pot complicar la revalidació en les properes eleccions

Actualitzat

Taiwan s'ha convertit en el primer país d'Àsia que legalitza el matrimoni entre persones del mateix sexe. Així ho ha aprovat aquest divendres el Parlament, mentre, a fora, milers de manifestants han celebrat aquesta fita històrica al continent.

 

 

Els parlamentaris han aprovat el projecte de llei per 66 vots a favor i 27 en contra, en un Parlament on la majoria són del Partit Demòcrata Progressista (DPP). Aquesta mesura podria complicar les opcions de la presidenta Tsai Ing-wen per guanyar una segona legislatura en les eleccions presidencials de l'any que ve.

La mateixa presidenta, a través del seu compte de Twitter, feia campanya amb el hashtag #LoveWins (l'amor guanya) per aconseguir la seva promesa d'igualtat matrimonial feta durant les eleccions de 2016. "Avui tenim l'oportunitat de fer història i mostrar al món que els valors progressistes poden arrelar en una societat de l'Àsia oriental", deia.

Tsai Ing-wen també ho ha celebrat després de la votació:

"El 17 de maig de Taiwan, a Taiwan, #LoveWon (l'amor ha guanyat). Hem fet un gran pas per la igualtat real i per fer Taiwan un país millor."


Tot i les fortes pluges, milers de persones s'han manifestat a l'exterior del Parlament a Taipei, la capital del país, per donar suport a la proposta. "El primer d'Àsia" i "Així es fa, Taiwan" eren els càntics dels assistents, alguns d'ells entre llàgrimes.

 

 

 

 

El projecte de llei ofereix a les parelles homosexuals les mateixes proteccions legals que als matrimonis heterosexuals. Entrarà en vigor quan Tsai ho firmi com a llei.

Tanmateix, no queda clar si, immediatament, les parelles del mateix sexe tenen garantits drets clau com l'adopció i el matrimoni internacional.

 

 


Un repte per a Tsai

La proposta de llei d'aquest divendres pot posar la presidenta del país a la corda fluixa de cara a les eleccions presidencials del gener. De fet, Tsai Ing-wen va perdre les enquestes del seu partit, el DPP. S'atribueix a les crítiques de les seves reformes, incloent-hi la reforma d'igualtat matrimonial.

A finals de l'any passat, els votants taiwanesos es van oposar al matrimoni homosexual en diferents referèndums i defensant el matrimoni com la unió entre un home i una dona.

Abans de la votació, John Wu, legislador del partit Kuomintang, de l'oposició, es preguntava: "Com es pot ignorar el resultat dels referèndums, que demostren la volun​tat del poble?".

Els grups conservadors, com la Coalició per la Felicitat de la Nostra Propera Generació, defensen que no es té en compte la volutat de 7 milions de persones.

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut