Tailàndia ratifica la pena de mort al català que va assassinar l'empresari David Bernat
Artur Segarra, aquest dimecres, en arribar al Tribunal Suprem (EFE/Diego Azubel)

Tailàndia ratifica la pena de mort al català que va assassinar l'empresari David Bernat

Va ser condemnat l'abril de 2017, i aquest era l'únic recurs possible abans de demanar clemència al rei de Tailàndia

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem de Tailàndia ha ratificat la pena de mort per al català Artur Segarra per l'assassinat de l'empresari i consultor David Bernat, també català, a Bangkok a finals de gener del 2016.

Bernat, de 39 anys, treballava de consultor en una companyia telefònica iraniana. Era originari de l'Albi, a la comarca de les Garrigues. A mitjans de gener se'n va perdre el contacte, i a principis de febrer es va confirmar que el cos esquarterat que s'havia trobat al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, era el seu.

Segarra, que en el moment dels fets tenia 36 anys, és originari de Terrassa, al Vallès Occidental.

 

Artur Segarra baixa de l'autobús penitenciari que l'ha conduït al Tribunal Suprem de Tailàndia (EFE/Diego Azubel)

 

Va ser condemnat l'abril del 2017 per aquest crim, però el seu advocat va recórrer la sentència, que ara ha estat confirmada per la més alta instància judicial del país.

Es va considerar provat que Segarra va segrestar Bernat i el va extorsionar per aconseguir els seus estalvis. Al final, el va assassinar i el va esquarterar, i en va llençar el cos al riu Chao Phraya a dins d'una maleta.

 

Artur Segarra, condemnat a mort per l'assassinat de David Bernat (EFE/Diego Azubel)

 

A Segarra el van detenir al cap d'uns dies a Cambodja i el van lliurar a les autoritats tailandeses.

Durant el judici, Segarra va sostenir sempre que era innocent, i va acusar del crim una ciutadana tailandesa, Pridsana Saen-ubon, que havia estat parella seva.

 

El Tribunal Suprem tailandès ha ratificat la pena de mort per a Artur Segarra per l'assassinat de David Bernat (EFE/Diego Azubel)

 

Abans de recórrer davant del Suprem tailandès, Segarra ja ho havia fet, també sense èxit, davant del Tribunal d'Apel·lacions.

Ara, per evitar ser executat, Segarra només pot sol·licitar clemència al rei de Tailàndia, que li podria commutar la pena de mort per una de cadena perpètua.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut