Imatge de la T-Mobilitat
Imatge de la T-Mobilitat

T-Mobilitat: pagar el metro amb el mòbil i en funció dels viatges que es facin

S'espera implantar el 2019 a tot Catalunya i integrarà tots els títols de transport en un de sol, que calcularà el preu a pagar d'acord amb l'ús que se'n faci

RedaccióActualitzat

A partir de 2019 podrem viatjar en transport públic amb un nou títol de transport, la T-Mobilitat. Estarà integrat al nostre mòbil o bé amb una targeta sense contacte i pagarem més o menys en funció dels quilòmetres que fem i de la freqüència amb què l'utilitzem.

Aquest és el nou projecte que la Generalitat ha presentat al Mobile World Congress. S'implantarà la tardor de 2018 a l'ATM de Barcelona i àrea metropolitana i el 2019 s'estendrà a tot Catalunya. Abans, però, se'n faran proves pilot. Seran la tardor de 2017 a la L9 del metro.

Amb la T-Mobilitat, tots els títols de viatge actualment vigents quedaran reduïts a un de sol, un canvi que afectarà el 346 municipis i
5,7 milions persones
.

La T-Mobilitat, que és com s'anomena el nou sistema de transport, permetrà calcular el preu a pagar de manera personalitzada. Cada usuari pagarà en funció de la seva rutina: dels quilòmetres recorreguts i de la freqüència amb què faci servir el transport públic, amb bonificacions per recurrència o en episodis de contaminació atmosfèrica.

Segons el conseller d'Infraestructures, Josep Rull, la implantació de la T-Mobilitat permetrà abaratir el transport públic:

A partir de la implantació de la t-.mobilitat, un dels elements claus és que el transport públic serà molt més barat, com més intensament s'utilitzi. I això vol dir un esforç molt important per part de les diverses administracions, que hi haurem de posar més recursos. Però amb la T-Mobilitat aconseguirem una gestió més eficient i, per tant, un estalvi de costos.

Les dades digitalitzades són les que permetran un estalvi amb una millor gestió. Per exemple, saber a temps real la demanda de transport públic i ajustar-la a l'oferta, així com reduir el frau.

Anar al contingut