Barcelona

T de Teatre i Guillermina Déu s'emportaran els guardons d'honor dels Premis Butaca

La companyia T de Teatre i l'actriu Guillermina Déu rebran els guardons d'honor de la dotzena edició dels Premis Butaca de teatre i cinema de Catalunya. El públic és qui té l'última paraula en aquestes distincions, que s'entregaran el 20 de novembre a l'Espai Cúbic de Viladecans. El jurat ha distingit Déu amb la Butaca d'Honor per la seva trajectòria "tant d'actriu com d'espectadora de luxe". T de Teatre les han premiat "per ser una companyia femenina que ha sabut fer-se un lloc en un sector que, empresarialment, està dominat pels homes. "Celebració", "Uhhh!", "La intrusa", i "Paradís" són els muntatges que acumulen més nominacions, cinc cadascun.

Actualitzat

"Celebració" està nominada com a millor muntatge, actor de repartiment per Lluís X. Villanueva, escenografia, vestuari i il·luminació. "Uuuuh", com a millor muntatge de petit format, millor actor per Ferran Rañé, actor de repartiment per Jordi Martínez i Jordi Rico i millor text. Pel que a "La intrusa", també opta a ser el millor muntatge de petit format, direcció, vestuari, il·luminació i escenografia. I "Paradís" està nominat com a millor musical, actor musical per Pep Anton Muñoz, actor per Xavi Mira i actrius per Àngels Gonyalons i Mercè Martínez.

En l'apartat de cinema, destaquen "Remake" i "El Taxista Ful", amb dues nominacions cadascuna. Sílvia Munt opta a millor actriu per la primera i Pepe Rovira a millor actor per la segona. Tots dos films competeixen per ser la millor pel·lícula.

La votació popular es tancarà aquest dimarts, 14 de novembre. Després d'onze anys de lliurament de premis a Premià de Mar, la gala d'aquest any es farà a Viladecans. A partir d'aquest edició, la cerimònia serà intinerant.

Anar al contingut