Sylvia Earle, llegenda dels oceans: "Soc testimoni del gran mal que som capaços de fer"

L'exploradora dels fons marins Sylvia Earle, en contra de la mineria submarina: "És la nostra última oportunitat de protegir els espais salvatges"

Georgina PujolActualitzat

L'esgotament de recursos minerals fa que es comenci a contemplar l'explotació del fons marí per extreure metalls per fer dispositius electrònics, bateries o panells solars. Però és possible que aquestes extraccions causin més danys que beneficis, i per això hi ha qui demana més consciència.

A la conferència de Nacions Unides dels Oceans, aquest és un dels temes que més controvèrsia genera. I s'hi està gestant una aliança per demanar una moratòria per a la mineria en aigües profundes, encapçalada pel govern de la República de Palau. I és que les illes del Pacífic són les que estan més amenaçades per aquest nou tipus d'explotació minera.

Sylvia Earle, tot un referent científic d'àmbit mundial, oceanògrafa i una de les primeres dones a explorar el fons marí des del 1950, dona suport a la moratòria i fa una crida a fer les paus amb la natura.

L'equip de TV3 desplaçat a Lisboa hi ha pogut parlar. Earle és una autèntica llegenda i ha estat testimoni de la devastació que ha causat l'home als oceans:

 

ARXIVAT A:
Medi ambientCrisi climàticaRecerca científica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut