Rangun

Suu Kyi diu que treballarà amb totes les forces polítiques per restaurar la democràcia a Birmània

La premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi ofereix avui el seu primer discurs polític en llibertat després de set anys en arrest domiciliari. A la seu del ja dissolt partit de la Lliga Nacional per a la Democràcia, la líder opositora apel·la als seus conciutadans a aixecar-se pel que és jut. Davant de 10.000 seguidors, Suu Kyi s'ha compromès a treballar amb totes les forces polítiques per restaurar la democràcia a Birmània. La premi Nobel també ha assegurat que no guarda rancor a la junta militar i que durant el seu captiveri va estar ben tractada.

Actualitzat
Primer discurs públic de la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi després que la dictadura birmana la deixés en llibertat. L'ha fet a Rangun, a la seu del seu partit, la Lliga Nacional per a la Democràcia, davant de 10.000 seguidors.

El retorn a la vida activa de Suu Kyi ha desfermat l'eufòria entre els opositors al règim. La líder prodemocràcia ha arribat en cotxe al míting i ha tingut problemes per poder obrir-se pas entre la multitud que l'aclamava.

Després de passar els últims set anys empresonada a casa seva, les primeres paraules de Suu Kyi han estat per insistir en el seu desig d'una Birmània democràtica. Per aconseguir aquest objectiu, Suu Kyi ha dit als seus seguidors que s'ha de fer de forma pacífica, però que cal que s'aixequin per allò que és just. La líder opositora diu que treballarà amb totes les forces polítiques per restaurar la democràcia a Birmània.

L'alliberament de Suu Kyi ha arribat sis dies després de celebrar-se unes eleccions denunciades com a fraudulentes per la comunitat internacional. Per això Amnistia Internacional alerta que el gest de la junta militar és només un moviment per rebaixar la pressió internacional. Ara caldrà veure si l'alliberament del símbol de la lluita per la democràcia a Birmània es tradueix en un procés d'obertura política del país o és només una estratègia de rentat d'imatge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut