La ministra portaveu, María Jesús Montero, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimarts a Madrid
Madrid

Suspesos els actes de més de 1.000 persones a Madrid, la Rioja i Vitòria pel coronavirus

El consell de ministres també ha anul·lat tots els viatges de l'Imserso en un mes, a més de prohibir els vols d'Itàlia a Espanya

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat després del consell de ministres el paquet de mesures preses aquest dimarts, algunes de les quals ja es coneixien, com la prohibició de vols des d'Itàlia.

Però la mesura més contundent que ha anunciat Illa és la prohibició de celebrar actes amb més de 1.000 persones a  la comunitat de Madrid, i la Rioja, i les ciutats de Vitòria i Labastida.

A més, en aquestes zones que es consideren "de transmissió significativa", els actes amb menys de 1.000 persones hauran de reduir l'aforament un 33% per evitar que les persones assistents estiguin massa juntes.

Un altra mesura és la suspensió de tots els viatges de l'Imserso durant un mes per evitar situacions de possible contagi.

 

 


Hi haurà més mesures

El consell de ministres es tornarà a reunir de manera extraordinària aquest dijous. Ho ha anunciat la ministra d'Hisenda i portaveu, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimarts.

Segons ha explicat Montero, aquell dia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà abans amb patronals i sindicats per analitzar possibles mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus.

Montero ha afegit que aquestes mesures es prendran llavors i ha demanat comprensió als ciutadans:

"Les mesures que adoptem són totes necessàries i sabem que algunes poden ser incòmodes i comportar dificultats a les famílies"

"És important que la societat tingui absolutament clar que les mesures que adoptem tenen com a única finalitat protegir la població i per això estan dirigides a això."



Les quarantenes, com baixes laborals

Aquest dimarts també s'ha decidit que l'aïllament preventiu de les persones que s'hagin de quedar a casa com a quarantena pel coronavirus es considerarà igual que les baixes laborals.

D'altra banda s'ha establert que la compra dels productes necessaris per fer front al coronavirus se centralitzarà, malgrat que no siguin estrictament sanitaris.

Illa ha posat com a exemple les ulleres de protecció que s'estan fent servir als centres sanitaris, però que no són material sanitari.

La roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimarts, que s'havia de celebrar a la una del migdia, finalment s'ha endarrerit més d'una hora i mitja.

 

Ni vols a Itàlia ni competicions esportives amb públic

Una de les altres mesures contundents presa pel consell de ministres d'aquest dimarts i feta pública abans que acabés ha estat la prohibició dels vols entre Itàlia i Espanya per intentar tallar que arribin més casos de coronavirus d'aquell país. 

També s'ha avançat al llarg del matí que totes les competicions esportives s'hauran de celebrar a porta tancada per limitar les interaccions humanes i frenar l'extensió del coronavirus.


Classes suprimides a Madrid, La Rioja i Vitòria

A la Comunitat de Madrid, aquest dilluns ja van decidir tancar tots els centres del sistema educatiu, llars d'infants i universitats incloses, a partir d'aquest dimecres, cosa que afectarà gairebé un milió i mig d'estudiants.

També la ciutat de Vitòria ha decidit aquest dilluns suspendre les classes fins al 23 de març, també en tots els nivells fins a l'universitari.

A La Rioja han anunciat la mateixa mesura aquest dimarts al matí, poc després que es conegués la primera mort per coronavirus en aquesta comunitat. També entrarà en vigor aquest dimecres i està previst que duri 15 dies.


A Catalunya, fase de contenció

Pel que fa a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dimarts que, de moment, es continua en fase de contenció, però que no es descarta prendre "mesures més estrictes" si cal.

A Barcelona i per les anul·lacions de reserves per Setmana Santa, els restauradors han demanat ajudes i també que, de moment, no s'aprovin els pressupostos.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut