Suspesos 29 policies a Alemanya per difondre imatges xenòfobes en xats neonazis

Als policies implicats se'ls han confiscat imatges de Hitler, creus gammades i la recreació d'escenes d'un refugiat fictici camí d'una cambra de gas, entre altres fotografies

Oriol SerraActualitzat

S'ha destapat una "xarxa d'extrema dreta" dins del departament de policia a Alemanya. A ciutats com Essen o Duisburg s'han fet més d'una trentena de registres en domicilis i comissaries de policia. El balanç és de 29 policies suspesos per difondre propaganda xenòfoba i neonazi a través de grups de Whatsapp.

Tots han quedat temporalment suspesos de servei; 14 d'ells han estat apartats de manera definitiva del cos policial.

Un dels grups va ser creat el 2013 i l'altre, el 2015, any àlgid en la crisi migratòria derivada del conflicte sirià, en què Alemanya va rebre al voltant d'un milió de refugiats

Herbert Reul, ministre de l'Interior del Rin del Nord-Westfàlia, ha qualificat el material de "repugnant":

"Hi havia fotografies de Hitler, de creus gamades, de banderes de guerra del Reich. Però també imatges repugnants, com ara la representació fictícia d'un refugiat a la cambra de gas d'un camp de concentració o la de l'afusellament d'una persona de pell negra."

Roda de premsa del ministre de l'Interior del Rin del Nord-Westfàlia, Herbert Reul
Roda de premsa del ministre de l'Interior del Rin del Nord-Westfàlia, Herbert Reul (CCMA)

Moment delicat

L'operació s'ha produït en un moment delicat a Alemanya en la lluita contra l'extrema dreta. Fa tot just dues setmanes desenes d'extremistes van intentar assaltar el Reichstag, l'edifici que acull el Parlament federal, el Bundestag.

I, aquest dimarts, coincidint amb la commemoració del setantè aniversari del Consell Central dels Jueus d'Alemanya, la cancellera Angela Merkel lamentava l'existència del racisme i l'antisemitisme al país.

"És una vergonya i m'avergonyeix profundament com es manifesten actualment el racisme i l'antisemitisme al nostre país"


Al Rin del nord-Westfàlia hi ha 50.000 policies, la xarxa destapada no és representativa pel percentatge del nombre de casos, però preocupa al ministre de l'interior, que ha parlat de "vergonya per a la seva policia".

ARXIVAT A:
AlemanyaExtrema dretaNazisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut