Suspeses les llicències d'edificació a 30 municipis del litoral entre Malgrat i Alcanar

La Generalitat revisarà el sòl pendent d'edificar amb un potencial per a 70 mil habitatges

RedaccióActualitzat

El govern revisarà si és sostenible la construcció de milers d'habitatges que es projecten fer els pròxims anys a bona part de la costa catalana. De moment, ha aprovat l'avançament del Pla Director Urbanístic que suspèn temporalment les llicències d'edificació i urbanització entre Malgrat de Mar i Alcanar.

Aquesta aprovació implica la suspensió durant un any, com a màxim, de noves construccions en algunes zones dels municipis afectats.

Es tracta de 30 municipis costaners on s'ha identificat una superfície total de 3.500 hectàrees que tenen un potencial de construcció de 70.000 nous habitatges. Uns municipis inclosos en una llista dels 41 en total dels quals es revisarà el planejament.

 

La revisió afectarà les costes del Maresme, Garraf, Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. Queda exclosa Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana, que tindrà una regulació pròpia.

Amb això, la Generalitat pretén impulsar un model urbanístic sostenible, evitar urbanitzacions lluny dels nuclis urbans, amb dependència del vehicle privat i construccions amb un fort impacte paisatgístic.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha explicat que aquesta iniciativa té com a objectiu "afavorir una ordenació sostenible de Catalunya, amb menys consum de sòl, pobles i ciutats més compactes i amb varietat d'usos, que afavoreixin la connectivitat".

La Generalitat ha aprovat una moratòria d'un any per evitar qualsevol edificació en aquests municipis fins que s'aprovi el Pla Director Urbanístic (PDU), que encara trigarà uns mesos.

Aquest instrument urbanístic ja es va aprovar per a la Costa Brava i l'Alt Pirineu i ara es fa extensiu a la resta de la costa catalana, excloent l'àmbit metropolità de Barcelona, que tindrà una regulació pròpia.

La tramitació del PDU de l'Alt Pirineu va evitar la construcció de prop de 8.500 habitatges i el del litoral de Girona va aconseguir paralitzar la de 15.000 més.

 

ARXIVAT A:
Urbanisme Medi ambientSostenibilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut