El vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, assegut al banc dels acusats el gener del 2016 (ACN)
El vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, assegut al banc dels acusats el gener del 2016 (ACN)

Suspès l'ingrés a presó d'un líder d'extrema dreta que va amenaçar Jordi Borràs

Pedro Chaparro està condemnat a un any i té una condemna prèvia de 4 anys per l'assalt a Blanquerna, però el TC la va suspendre

RedaccióActualitzat

El dirigent del partit d'ultradreta Democracia Nacional Pedro Chaparro no entrarà de moment a la presó per haver amenaçat el fotoperiodista Jordi Borràs el 12 d'octubre del 2015.

Per aquestes amenaces a Borràs durant l'acte que els partits d'ultradreta celebren el dia de la hispanitat a Montjuïc, a Barcelona, a Chaparro l'havien condemnat a un any de presó, a més d'una multa, a dos anys d'allunyament de Borràs i a no participar en manifestacions a Barcelona.

Condemna prèvia per l'assalt a Blanquerna

Chaparro, que és vicepresident de Democracia Nacional, ja l'havien condemnat a gairebé 4 anys de presó per l'assalt a l'acte organitzat per la Generalitat al Centre Cultural Blanquerna de Madrid la Diada del 2013.

 

Per això la fiscalia de delictes d'odi de Barcelona va considerar que Chaparro era reincident i havia de complir l'any de presó.

Però segons ha explicat el mateix Chaparro a la web del seu partit, el sistema judicial ha decidit suspendre-ho perquè va recórrer aquesta altra condemna al Tribunal Constitucional i aquest va admetre el recurs i va suspendre l'entrada a presó.

Notícia relacionada - abril 2014: Els ultres del Blanquerna es presenten a les eleccions europees

"Guerra repressiva contra els defensors d'Espanya"

Chaparro ha celebrat la decisió judicial, que ha considerat una victòria:

"Avui estem de celebració. Hem guanyat una batalla judicial important en el marc d'aquesta guerra repressiva contra els defensors de la unitat d'Espanya, perquè m'han notificat a través del meu procurador la suspensió de la pena privativa de llibertat pel termini de 3 anys, amb la condició de no tornar a cometre allò que el sistema considera "delicte d'odi"."

"Possiblement un caramel enverinat per part de la fiscalia, ja que difícilment en una Espanya governada per psicòpates i en què gairebé no es permet dissentir podem evitar caure inconscientment en un delicte d'opinió."

 

Chaparro va dir el 2015 durant l'acte a Montjuïc que "hem vist per aquí aquesta rata, Jordi Borràs", i va animar a agredir-lo dient que si algú el veia li donés "un calbot".

El fotoperiodista amenaçat ha lamentat a Twitter la decisió judicial:

 


16 anys, 6 mesos, 4 anys

La Generalitat va demanar 16 anys de presó per als assaltants de Blanquerna; la fiscalia, entre 2 i 4, i la defensa va qualificar-lo d'"escrache" i va demanar-ne l'absolució.

El febrer del 2016 l'Audiència de Madrid va condemnar els assaltants a penes d'entre 6 i 8 mesos, però un any després el Tribunal Suprem va fer seves les peticions inicials de la fiscalia i va condemnar-los a entre 2 i 4 anys, cosa que comportava l'ingrés a presó

Fa poc més d'un any l'Audiència de Madrid va decretar aquest ingrés, però el Suprem va permetre ajornar-lo. Finalment, al novembre el Tribunal Constitucional va admetre el recurs d'empara, que va suposar un nou ajornament. Ara està estudiant la revisió de la pena.

 

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut