Suspenen la venda d'un segell commemoratiu del Partit Comunista que ha encès PP, Cs i Vox

Correus havia de posar en circulació 135.000 unitats d'aquest segell aquest dilluns a un cost de 0,75 euros

RedaccióActualitzat

El segell del Partit Comunista d'Espanya que Correus havia preparat per commemorar el centenari de la formació no veurà la llum, si més no, de moment. Una jutge de Madrid ha decidit suspendre'n cautelarment l'emissió.

El segell s'havia de posar en circulació aquest dilluns amb 135.000 unitats a un preu de 0,75 euros. A la imatge es veu una versió acolorida del símbol comunista de la falç i el martell.

El segell va generar crítiques dels partits de la dreta i l'associació Advocats Cristians va decidir fer el pas i portar-lo davant la justícia. Ara, segons avança La Vanguardia, el jutjat 30 contenciós administratiu de Madrid ha decidit suspendre l'emissió del segell.

La decisió, però, és cautelar i, per tant, podria canviar en les pròximes hores.

Els arguments dels denunciants és que el segell va en contra del "deure de neutralitat de les administracions públiques", la llei de memòria històrica i una resolució del Parlament Europeu que condemna l'exaltació del comunisme.

L'associació Advocats Cristians és coneguda per les seves visions ultraconservadores i per obrir processos en casos mediàtics que sovint acaben en res. Entre d'altres, van denunciar l'artista Abel Azcona per escriure "pederàstia" amb hòsties consagrades, la poetessa Dolors Miquel per la una versió eròtica del parenostre, l'exhibició d'una vulva gegant en la manifestació del 8 de març a Màlaga i la processó del Cony Insubmís de Sevilla.

Crítiques del PP, Vox i Ciutadans

Els tres partits ja van criticar dijous el segell commemoratiu i van arribar a demanar la dimissió del director de Correus, Juan Manuel Serrano.

El senador del PP Rafael Hernando va advertir que "el comunisme, el nazisme i el feixisme són ideologies totalitàries condemnades pel Parlament Europeu i que van causar milions de morts".

Ciutadans afegeix que commemorar el segle de vida del Partit Comunista "és commemorar l'odi, el crim i la misèria".

"Contravé, a més, la resolució europea del 2019 sobre el comunisme i el nazisme. Taca la imatge d'Espanya i és una vergonya."

El partit d'extrema dreta Vox també s'ha sumat a les crítiques i ha vinculat el PCE a "violència, txeques, odi i totalitarisme".

Efecte Streisand: el segell ja corre per la xarxa

Les crítiques i la suspensió han aconseguit crear un efecte Streisand, segons el qual l'objecte d'una prohibició acaba guanyant més notorietat. La imatge del segell ja corre per la xarxa.

L'actual coordinador d'Esquerra Unida --partit que integra el PCE-- ha definit la situació com a "vergonyosa i simptomàtica":


El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha respost a la suspensió i a les crítiques amb un tuit en què defensa el segell:

 

 

ARXIVAT A:
CsPPMemòria històrica Vox
Anar al contingut