Yván Pozuelo Andrés, en una imatge del seu canal de YouTube

Suspenen de feina i sou un professor d'Astúries per posar massa 10 als alumnes

L'expedient obert contra Yván Pozuelo per la Conselleria d'Educació acumula 2.500 folis

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Educació d'Astúries ha imposat una sanció de vuit mesos de feina i sou, "equivalent a una multa de 30.000 euros" a un professor de francès de secundària, Yván Pozuelo Andrés, de 47 anys, per posar massa notes de 10 als seus alumnes.

Pozuelo, que fa vint anys que és docent i mai no havia tingut cap denúncia ni cap problema amb les famílies ni amb els centres on ha treballat, va rebre la notificació de la sanció el 27 de juliol.

És el resultat d'un expedient obert el 31 de gener del 2020, i que en aquest any i mig ha acumulat 2.500 folis, segons Pozuelo explica al diari El Comercio.

Es dona la circumstància que Educació va obrir l'expedient quinze dies després que Pozuelo concedís una entrevista a El Comercio arran de la publicació del seu llibre "¿Negreros o docentes? La rebelión del 10", en què qüestiona diversos aspectes de l'ensenyament.

En el seu llibre, Yván Pozuelo qüestiona el que considera 'pràctiques obsoletes' a les aules

Parla de "pràctiques obsoletes" i defensa que "abandonant el rol de l'avaluació també es poden fer classes" i que "el 10 està dins de la llei i el poso a tots, els dona confiança".

I és que Pozuelo premia amb un 10 tots els nens que veu que s'han esforçat per millorar, més enllà del nivell que hagin assolit.


Recollida de signatures solidària

Pozuelo parla de "persecució", de "caça de bruixes" i es mostra convençut que tot va començar arran d'aquesta entrevista a El Comercio i, també, per no haver-se retractat com li van demanar des d'Educació poc després d'haver expressat les seves opinions públicament.

L'acusen, entre altres coses, d'atemptar contra "el dret a l'avaluació objectiva" en "haver qualificat tot l'alumnat amb la mateixa nota (10) independentment del seu rendiment".

Ara per ara, Pozuelo continua donant classes, perquè va recórrer la sanció i està suspesa provisionalment.

Si la justícia acaba executant-la està decidit a mantenir el pols amb Educació i arribar, si cal, al contenciós administratiu.

Els últims 14 anys, Pozuelo ha ensenyat francès a l'IES Universidad Laboral de Gijón (Google)

Aquest curs, però, ja no fa classes a l'IES Universidad Laboral, on ha treballat els últims 14 anys, perquè a l'estiu li van concedir el trasllat que havia demanat fa temps al centre integrat de formació professional Hostelería y Turismo de Gijón.

Pozuelo admet que la situació que està vivint "és difícil, perquè intimida", i agraeix el suport que ha rebut dels col·legues de professió.

També a la xarxa, on s'ha obert una recollida de signatures per aturar el procés contra ell a la plataforma change.org.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut