Carles Ponsí amb el seu llibre, publicat abans de la pandèmia
Carles Ponsí amb el seu llibre, publicat abans de la pandèmia

Carles Ponsí suspèn la firma de llibres per Sant Jordi per amenaces de la ultradreta

Ponsí, dibuixant i col·laborador d'El Jueves, ha rebut desenes d'amenaces per publicar articles satírics sobre la religió catòlica

Pol Baraza CurtichsActualitzat

El figuerenc Carles Ponsí, autor de "Sexo mal" (Fandogamia Editorial), ha decidit suspendre les firmes que tenia previstes per a aquesta diada de Sant Jordi després de rebre amenaces de mort a través de les xarxes socials.

Així ho ha comunicat ell mateix a través d'una piulada:

Ponsí es dibuixant i col·laborador de la revista d'humor El Jueves. Per Setmana Santa va escriure un parell d'articles satírics sobre la religió i l'Església catòlica. Es tracta d'uns continguts que "van molestar algunes persones" i, segons declara Ponsí al 324.cat: "Vaig començar a rebre molts missatges a través de les xarxes socials", la majoria pels articles i alguns altres per la seva condició sexual..

Explica que en els primers moments no en va fer gaire cas, però aquest dilluns l'assetjament a través de les xarxes socials es va intensificar. "Vaig començar a rebre missatges advertint-me que no em fiqués amb Déu, recopilaven articles meus i m'assenyalaven", relata.


Amenaces per fer broma amb la religió catòlica

"Et queda poc perquè la Santa Inquisició et cremi viu" o "La fúria de Déu et calcinarà, brut heretge", són alguns dels missatges que ha rebut. Un en concret exclama: "Viva Cristo, Franco y José Antonio Primo de Rivera, coño".

També ha rebut missatges d'usuaris que es feien passar per admiradors i que li proposaven quedar, i això l'ha fet sospitar que es tractava de les mateixes persones.

El mateix autor ho ha recopilat en un fil a Twitter.

 

El punt més àlgid s'ha produït aquest dimecres a la tarda, quan un usuari amb perfil públic i vinculat a l'extrema dreta ha fet una crida a atacar-lo, segons explica. Aquest ha estat el detonant que l'ha motivat a suspendre la firma del seu llibre que tenia prevista en una biblioteca de Barcelona aquest dissabte.

"Prefereixo curar-me en salut i no arriscar-me que no que un boig em foti una hòstia."


Denúncia als Mossos

Ponsí té previst denunciar els fets als Mossos d'Esquadra dijous. Reconeix que al llarg de la carrera ha rebut molts insults pels articles que ha publicat, però a causa d'aquests últims ja s'ha posat en contacte amb la policia: "M'han dit que m'ho prengués seriosament."

El llibre el va publicar el 2020, poques setmanes abans de l'esclat de la pandèmia. No ha tingut gaires oportunitats de promocionar-lo i ara lamenta que tampoc el pugui firmar a Barcelona.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Extrema dretaHomofòbiaSant Jordi
Anar al contingut