Susana Díaz després de fer la compareixença informativa (EFE)
Susana Díaz després de fer la compareixença informativa (EFE)

Susana Díaz diu a Sánchez que no pot parlar amb la Generalitat "d'igual a igual"

L'encara presidenta d'Andalusia afirma que "si Rajoy hagués aplicat el 155 a temps no hauríem vist l'espectacle de l'1 d'octubre"

Actualitzat

La presidenta de la Junta d'Andalusia en funcions, Susana Díaz, ha fet un advertiment al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: no pot parlar amb la Generalitat "d'igual a igual", en referència directa a la reunió amb Quim Torra divendres de la setmana passada a Barcelona.

Entrevistada aquest dimarts a l'emissora de ràdio Cadena Ser, Díaz no ha respost clarament la pregunta de si creu que caldria tornar a activar l'article 155 de la Constitució, però ha assegurat que el govern de la Generalitat està "permanentment fent un pols a l'estat de dret":

"No és un conflicte entre dos governs d'igual a igual, és un govern que permanentment li està fent un pols a l'estat de dret, a la nostra democràcia. I per tant, davant d'això, l'estat té garanties i mecanismes constitucionals per a fer-hi front. Així ho he cregut abans i ho segueixo creient ara."

"Vostè creu, doncs, que seria aplicable el 155 en aquests moments a Catalunya?"

"Sempre que algú se salti l'estat de dret hi ha la Constitució per protegir-nos."


"L'espectacle de l'1 d'octubre"

De tota manera, en l'entrevista Díaz no li ha fet precisament fàstics a l'article 155, i ha afirmat que Mariano Rajoy va trigar massa a activar-lo:

"Si Rajoy hagués aplicat el 155 a temps no hauríem vist l'espectacle de l'1 d'octubre o el de fa uns dies en autopistes de peatge a Catalunya, o el desplegament per al Consell de Ministres."

 

 

"Ni un Rajoy ni una Arrimadas"

Pel que fa a la presidència de la Junta d'Andalusia, Díaz ha assegurat que, com a força més votada a les eleccions, presentarà la seva candidatura.

En referència a l'actitud d'altres líders polítics en situacions similars a la seva, Díaz ha dit que no farà "ni un Rajoy ni una Arrimadas", i ha assegurat que té el suport del partit:

"Existeix la tradició al PSOE de que mai se li demana que se'n vagi a qui ha guanyat unes eleccions: no se li ha demanat ni a qui perd, doncs molt menys a qui guanya."

Díaz ha dit també que si no aconsegueix la presidència no plegarà pas:

"Què els diré als andalusos, que si no governo me'n vaig? El mínim és quedar-me a l'oposició i amb l'orgull que el PSOE-A ha tornat a guanyar."

ARXIVAT A:
AndalusiaArticle 155Procés catalàSusana Díaz Pedro Sánchez
Anar al contingut