Susana Díaz somriu abans del discurs d'investidura. (Foto: EFE)
Susana Díaz somriu abans del discurs d'investidura. (Foto: EFE)
Sevilla

Susana Díaz crida a actuar davant el "desafiament" català en el discurs d'investidura com a presidenta de la Junta d'Andalusia

La candidata socialista ha demanat al govern espanyol que no es quedi "immòbil" davant el "desafiament" del govern de la Generalitat. També ha assegurat que s'avergonyeix davant els casos de corrupció.

RedaccióActualitzat
El "desafiament" de Catalunya s'ha colat al discurs d'investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta d'Andalusia. La substituta de José Antonio Griñán ha destacat que els "perills que amenacen el nostre model d'estat" no són només "els intents de recentralització" sinó també les ànsies sobiranistes catalanes, i per això ha demanat al govern de Mariano Rajoy que no hi respongui "des de la passivitat o l'immobilisme".

Díaz, que ha defensat una reforma de la Constitució basada en el principi de la igualtat dels espanyols i el reconeixement de la pluralitat, també ha fet referència a la corrupció que esquitxa els anteriors governs andalusos amb el cas dels EROs fraudulents. "M'avergonyeix la corrupció", ha destacat, sense fer referència en cap moment a aquest cas en concret.

En la primera sessió del debat d'investidura, en què ha parlat durant una hora enmig dels aplaudiments de la bancada socialista, Díaz ha proposat trenta mesures per a la transparència, com ara que les parelles de tots els càrrecs públics andalusos presentin públicament la seva declaració de la renda.
Anar al contingut