Susana Díaz, en el lloc de comandament avançat de l'incendi a Mazagón, Huelva
Susana Díaz, en el lloc de comandament avançat de l'incendi a Mazagón, Huelva (Efe)
Sevilla

Susana Díaz assegura que cap terreny cremat pel foc a Doñana serà requalificat

Grups ecologistes han denunciat interessos econòmics per part del sector agrícola per aconseguir reduir l'espai protegit del parc natural de Doñana

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, diu que cap terreny del parc natural de Doñana que s'hagi cremat pel foc serà requalificat.

"Que ningú pensi que ni un sol metre que hagi cremat s'aprofitarà i tindrà una altra qualificació urbanística perquè la Junta no només s'hi oposarà sinó que posarà tots els mecanismes legals perquè ni un metre de l'entorn natural de Doñana sigui requalificat ni utilitzat per a cap altre ús".

Díaz ha respost així la sospita que el foc podria haver estat provocat, o bé de manera voluntària o bé per una negligència. Grups ecologistes han denunciat interessos econòmics per part del sector agrícola per aconseguir reduir l'espai protegit.

Díaz ha assegurat que el seu executiu treballarà "fins al límit" per saber què ha passat i per què. La presidenta andalusa ha apuntat que "no hi ha hagut condicions naturals" perquè el foc sorgís de manera "espontània", per la qual cosa es tem "que darrere hi hagi la mà de l'home".

De moment, encara no s'ha comptabilitzat el nombre d'hectàrees que s'han cremat.

Anar al contingut