Surten de la presó quatre joves detinguts en les protestes per la sentència

RedaccióActualitzat

Continua el degoteig de sortides de la presó de les persones detingudes en les protestes per la sentència. Aquest divendres, quatre joves han quedat en llibertat.

Són un noi de Llagostera arrestat a Girona la matinada del 19 d'octubre, una noia de Sabadell que era a la presó de Wad-Ras i dos nois més al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Segons Alerta Solidària, encara hi ha 29 persones empresonades per les protestes, un mes després de la sentència del judici del procés.

 

L'últim a sortir en llibertat és el jove de Llagostera, de 23 anys, acusat d'haver llançat una pedra contra la policia durant els incidents a la ciutat el 19 d'octubre. Està en llibertat en càrrecs per tres delictes de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions lleus. Ha passat dues setmanesen presó preventiva, perquè el fiscal considerava que hi havia perill de fuga i reiteració del delicte. Ara, l'Audiència de Girona ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa, però l'obliga a comparèoxer als jutjats cada quinze dies, li retira el passaport (tot i que no en té) i li prohibeix sortir de l'espai Schengen.

Els altres tres joves en llibertat van ser detinguts a Barcelona. Dos d'ells són un veí de Barcelona de 18 anys i una veïna de Sabadell de 21 anys. Els dos porten pràcticament un mes empresonats.

Llibertat amb càrrecs per un detingut a Sabadell

El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per a un detingut per danys durant una manifestació contra la sentència de l'1-O aquest dijous a Sabadell, segons ha explicat Alerta Solidària.

Se l'acusa d'haver abonyegat un vehicle i d'haver-li trencat els dos miralls retrovisors. La policia el va detenir una hora després dels fets i ha passat la nit a comissaria.

Denuncien l'expulsió d'un jove

Diverses entitats com el Centre Irídia han denunciat l'expulsió d'un jove d'origen magrebí de 22 anys que va ser detingut el 18 d'octubre a Lleida pels Mossos d'Esquadra i que portava des de llavors al CIE de la Zona Franca. Dijous va ser traslladat a Madrid per a la seva deportació en virtut de la Llei d'estrangeria. La seva defensa ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que va ser detingut pel seu perfil ètnic.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut