Surt de la presó el dirigent d'ETA Santi Potros, ideòleg de l'atemptat d'Hipercor

L'històric dirigent de la banda terrorista, Santiago Arrospide Sarasola, va ser condemnat a més de tres mil anys de presó

RedaccióActualitzat

Ha sortit de la presó de Topas, a Salamanca, l'etarra Santiago Arrospide Sarasola, àlies "Santi Potros", després d'estar més de 30 anys a la presó. Ha abandonat el centre penitenciari les 8 h del matí acompanyat de tres familiars, dos homes i una dona, i ha evitat fer declaracions.

Va formar part de la cúpula de la banda terrorista durant els anys 80, els anomenats anys de plom, i se'l considera l'inductor de l'atemptat de l'Hipercor de Barcelona en què van morir 21 persones. I també del de la plaça de la República Dominicana, a Madrid, en què va intentar assassinar l'aleshores fiscal general de l'Estat.

També va participar en diversos atemptats més, un d'ells el d'un cotxe bomba l'any 1987 a Barcelona en què va morir un vianant, Joan Fructuoso, de 27 anys. Es considera la primera víctima civil a Catalunya.

 

Va ser condemnat a més de tres mil anys de presó. Des de 1987 ha estat ingressat en presons de França i a partir del 2000 a centres de l'estat espanyol.

El delegat del govern espanyol al País Basc, Jesús Loza, ha advertit l'esquerra abertzale que actuarà judicialment si es fa un homenatge a Potros al País Basc i la policia vigila la seva ciutat natal, Lasarte, per si algun col·lectiu organitza un acte de benvinguda.

ARXIVAT A:
ETATerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut