París

Surt a la venda el primer àlbum d'Astèrix sense Uderzo

El dibuixant, de 86 anys, beneeix el nou il·lustrador, Didier Conrad, i el guionista, Jean-Yves Ferri. El 35è àlbum de l'irreductible gal sortirà a la venda aquest 24 d'octubre en 23 llengües, entre les quals el català.

RedaccióActualitzat

Torna Astèrix, el gal. Ho fa després de 8 anys d'absència amb un nou àlbum, el que fa 35. Amb ell tornen tots els seus personatges, però no el seu dibuixant, Albert Uderzo, que als 86 anys s'ha retirat i ha passat el testimoni a dos nous creadors, l'il·lustrador Didier Conrad i el guionista Jean-Yves Ferri.

Després de la jubilació d'Uderzo, que des de la desaparició de René Goscinny el 1977 també havia assumit les tasques de guió, ells han estat els pares d'"Astèrix i els pictes", que aquest 24 d'octubre surt a la venda a 15 països i en 23 llengües, entre les quals el català. Abans, Uderzo ja va beneir Conrad i Ferri i, tots tres plegats, van presentat la història, que està situada a Escòcia.

"Astèrix i els pictes", amb 48 pàgines i una tirada inicial de cinc milions d'exemplars, resta fidel a l'esperit del còmic, aquesta poció màgica que ha fet que s'hagi arribat a traduir a 111 llengües a tot el món.

Avançament

Són pocs els detalls que s'han pogut saber sobre la nova aventura d'Astèrix i Obèlix, més enllà del fet que hi haurà molts gags i una història d'amor.

La història comença en el llogaret gal, sota la neu. Som al mes de Febrarius, en què els dos amics estan buscant ostres. Però en lloc de mol·luscs, descobreixen un tronc tatuat, amb una faldilla escocesa verda i groga, dins d'un gran cub de gel. Ells pensen que es tracta d'una imatge provinent de "la Caledònia distant", a Escòcia.

A partir d'aquí, començaran una nova aventura on descobriran una nova cultura, un poble amb tradicions pròpies -com el llançament de troncs, que entusiasmarà Obèlix-, habitants amb cognoms començats per "Mac"i els origens de la muralla d'Adrià i del llac Ness. Tot plegat, abans d'acabar, com no podia ser d'altra manera, amb un gran banquet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut