Suïssa decideix expulsar els immigrants amb delictes greus

Un 53% dels suïssos aprova la deportació automàtica per delictes greus. La llista de delictes inclou l'abús de prestacions socials, l'homicidi, la violació, l'atracament i el tràfic de persones o de drogues. La impulsora de la iniciativa ha estat per la dreta populista del Partit Popular Suïs/Unió Democràtica del Centre (UDC), que l'any passat ja va proposar la prohibició de la construcció de nous minarets. La prohibició d'entrar al país anirà de 5 a 15 anys.

Actualitzat
Abusar de les prestacions socials pot suposar la expulsió immediata dels immigrants que viuen a Suïssa, així com l'homicidi, la violació, l'atracament i el tràfic de persones o de drogues. Així ho han decidit un 53% dels suïssos en un referèndum aquest diumenge a proposta de la dreta populista del Partit Popular Suís/Unió Democràtica del Centre (UDC), la formació que ara fa un any va prohibir la construcció de nous minarets.

La prohibició d'entrar al país anirà dels 5 als 15 anys, una condemna que es podrà allargar a 20 anys per als reincidents. La proposta aprovada implica l'expulsió immediata dels estrangers condemnats per delictes greus i no tindrà en compte ni les circumstàncies amb què es van produir els fets ni la situació econòmica de l'acusat. Aquest últim punt xoca amb el dret internacional i amb l'acord bilateral de la Unió Europea de lliure circulació de persones. Aquest és un nou maldecap per a Suïssa, ja que malmet les relacions amb la Unió Europea i la imatge internacional de la confederació.

Si l'any passat la UDC va aixecar molta polseguera utilitzant cartells d'ovelles blanques i negres, en aquesta ocasió ho ha fet amb cartells en què es pot llegir "Ivan S, violador", "Ismir K, abusador social" o "Maurice C., pederasta" sota el rètol "podran ser expulsats".

La proposta ha estat aprovada gairebé per unanimitat per la zona de parla alemanya, mentre que ha estat rebutjada per les regions de parla francesa.
Anar al contingut