Jordi Pujol Ferrusola a l'exterior de l'Audiència Nacional el febrer de 2017 (ACN/Roger Pi de Cabanyes)

Suïssa atribueix a Jordi Pujol Ferrusola un compte amb gairebé 18 milions

El jutge de l'Audiència Nacional ha demanat informació sobre una transferència de vuit milions d'euros a Luxemburg

RedaccióActualitzat

Suïssa ha localitzat un compte de gairebé 18 milions d'euros atribuïts a Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat.

La informació surt de la comissió rogatòria que el jutge José de la Mata, de l'Audiència Nacional, ha fet a Suïssa. Els diners provindrien d'un fons d'inversió anomenat Selecta, en què també hi figura l'empresari català Carlos Tusquets, candidat a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona.

De totes les operacions, destaca una transferència de gairebé 4.500.000 euros feta per Jordi Pujol júnior al banc inversor JP Morgan, i el moviment de fins a vuit milions d'euros a Luxemburg, que és el que De la Mata demana investigar ara.

La defensa de Pujol Ferrusola argumenta que ja se'l va interrogar per aquests comptes en dues ocasions i que ja va explicar que van ser inversions que havia fet amb els seus diners.

Aquesta nova investigació se suma a la que el titular del jutjat central d'instrucció número 5 ja va sol·licitar la setmana passada, en què demanava informació a quatre bancs andorrans sobre comptes vinculats a Pujol Ferrusola.

Tot plegat, quan queden poques setmanes perquè es tanqui la instrucció del cas de la fortuna dels Pujol i De la Mata decideixi si els envia a judici per blanqueig de capitals -entre altres delictes- o creu que ha de seguir amb la investigació.

Jordi Pujol Ferrusola va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real el 25 d'abril del 2017, per ordre del jutge De la Mata. El Nadal de 2017 va quedar en llibertat després de pagar una fiança de mig milió d'euros.

ARXIVAT A:
Delictes econòmics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut