Una bandera favorable al sí, a Berna

Suïssa aprova en referèndum el matrimoni homosexual amb el 64% dels vots

Fins aquest diumenge, les parelles que no estan formades per un home i una dona només estaven reconegudes civilment

Suïssa era un dels pocs països que formen el bloc occidental d'Europa que fins ara tan sols permetia la unió en matrimoni de les parelles formades per un home i una dona.

Aquest diumenge, però, els suïssos han pogut votar en referèndum si permetien tots els matrimonis, independentment del gènere de les persones que formin la parella.

Un 64% dels suïssos ha votat a favor de legalitzar el matrimoni homosexual, fet que permetrà a aquestes parelles l'adopció d'infants o tenir accés a les tècniques de reproducció assistida, en el cas de les dones.

Fins ara, les parelles que no estaven formades per un home i una dona estaven reconegudes a Suïssa, però tan sols civilment. Disposaven de la majoria de drets que ofereix el matrimoni, excepte dos aspectes de gran importància: poder adoptar conjuntament i beneficiar-se d'un procediment ràpid a l'hora de nacionalitzar un dels dos membres, en el cas que aquest sigui estranger.


Progressisme en un país conservador

La victòria del sí fa especial mal al Partit Popular de Suïssa, la formació de dretes que governa el país i que durant aquests dies ha fet una forta campanya d'oposició.

És un nou pas endavant en un país de caràcter conservador on, sense anar més lluny, a les dones no se'ls va permetre votar fins a l'any 1971.

A l'Europa occidental, encara queden tres països que no han legalitzat el matrimoni entre persones del mateix sexe. Són Itàlia, Grècia i Liechtenstein, encara que tots tres tenen figures legals de diferents tipus que reconeixen aquestes unions.

Els Països Baixos va ser el primer país del món a legalitzar el matrimoni homosexual, ara fa vint anys.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut