Sud-àfrica

Sud-àfrica celebra el 93 aniversari de Nelson Mandela

Més de dotze milions de nens sud-africans han cantat alhora a les escoles una versió africanitzada de l'"aniversari feliç" dedicada a Nelson Mandela. Per iniciativa de la seva fundació, el 18 de juliol ha estat declarat "Dia de Mandela", data reconeguda per l'ONU com una crida mundial perquè cada persona dediqui 67 minuts del seu temps a ajudar altres persones, d'acord amb els valors defensats per l'expresident sud-africà. Aquests 67 minuts representen els 67 anys que Mandela va dedicar a combatre l'apartheid i a favor d'una democràcia multiracial.

Actualitzat
"Com a primer president d'una societat lliure i democràtica a Sud-àfrica, ell va establir les bases d'una societat veritablement no racista, no sexista, democràtica i pròspera", ha declarat el president Jacob Zuma en el seu missatge de felicitació.

En el marc de l'operació del Dia de Mandela, els sud-africans han estat convidats a pintar les escoles, a endreçar els orfenats, a reparar les cabanes en mal estat de les barriades pobres, ajudar els necessitats, a donar sang, entre moltes altres activitats altruistes. Una iniciativa que l'ONU ha fet extensiva a tot el món.

Nelson Mandela, president de Sud-àfrica del 1994 al 1999, es va retirar de la vida política el 2004. Atesa la fragilitat del seu estat de salut, celebrarà l'aniversari en família al seu poble de Qunu, al sud del país.


Anar al contingut