Instal·lació de plaques solars en un terrat comunitari

Subvenció de 35 milions a la instal·lació de fotovoltaiques en terrats comunitaris

"Volem tots els sostres del país amb plaques solars", ha afirmat la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà

L'any 2030, Catalunya té per objectiu que el 50% de l'electricitat consumida al país provingui d'energies renovables. La intenció és que aquest percentatge sigui del 100% l'any 2050. A data d'avui, però, tan sols s'arriba al 20%.

En aquests moments el propòsit és llunyà, tal com ha admès la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà: "Per arribar a l'objectiu, hem de multiplicar per cent les plaques fotovoltaiques", ha afirmat en una entrevista a "Els matins".

És per això que, a partir de la tardor, es destinaran 35 milions d'euros a subvencionar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a comunitats de veïns, amb la finalitat d'estimular l'autoconsum elèctric compartit. 

"Volem tots els sostres del país amb plaques solars. Ho impulsarem de manera molt determinada. Hem d'aprofitar tots els fons per potenciar les renovables."

A tall d'exemple: si en un bloc de pisos amb 20 habitatges es fes una instal·lació de 30 kw per cobrir el 60% del consum elèctric, cada veí hauria de pagar 2.250 euros, una inversió que s'amortitzaria en 8 anys per la reducció de les factures de la llum. Amb aquesta subvenció, el cost per propietari es reduiria a 1.500 euros, que s'amortitzarien entre 5 i 6 anys.

La mesura seria un incentiu més per a la implantació d'energies renovables a Catalunya, tot i que la consellera ha admès que amb l'acció ciutadana no n'hi haurà prou. Caldran grans parcs eòlics i solars, i insisteix que s'hauran d'instal·lar buscant consens amb el territori. 

ARXIVAT A:
Medi ambientEnergiaCrisi climàticaSostenibilitatConsum
Anar al contingut