Pla obert del moment en que deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona. Foto del 26 d'abril del 2021 (horitzontal).
Pla obert del moment en que deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona. Foto del 26 d'abril del 2021 (horitzontal).

Submergeixen àmfores en aigües del Port de Tarragona com a mètode per envellir vins

Actualitzat

ACN Tarragona.-Un projecte vitivinícola va submergir divendres passat 100 àmfores de vi a les aigües del Port de Tarragona com a mètode per envellir vins elaborats per cellers del Priorat i la Terra Alta. La iniciativa està impulsada per l'empresa S'Àmfora i es basa en analitzar de quina manera envelleix el vi submergit dins el mar i de quina manera evoluciona de manera natural. ""el vi en àmfora marina envelleix més ràpidament que en terra ferma i li atorga unes condicions organolèptiques molt diferents gràcies a un procés d'immersió que el preserva totalment de la llum i n'afavoreix la seva recirculació amb un moviment constant sota el mar", ha destacat Xavier Belda, un dels líders de la iniciativa. La previsió és que estiguin un any sota l'aigua.

El projecte també aprofitarà per submergir olis i vermuts. La zona escollida per enfonsar les àmfores està ubicada dins el parc subaquàtic que gestiona la Societat d'Explotacions Submarines (SES). Aquest és l'únic parc submarí de l'Estat, una zona destinada -des de l'any 1994- a l'enfonsament d'embarcacions. Entre altres vaixells enfonsats hi destaca el Dragonera. Una gran embarcació i altres estructures que actuen com a biòtops, que preserven més de 250 espècies.

Anar al contingut