Tres milions d'euros per tres vinyetes il·lustrades per Mike Zeck (Reuters)
Dallas

Subhasten per 3 milions una pàgina d'un còmic, la primera que mostra Spiderman de negre

El número 1 de la revista Action Comics, on apareix per primer cop Superman, es va vendre el mateix dia per 2,75 milions d'euros

Judith Casaprima Sagués

Una sola pàgina d'un còmic de Spiderman s'ha subhastat per 3,36 milions de dòlars --prop de 3 milions d'euros--, a Texas, als Estats Units. Un preu de rècord absolut que s'ha pagat per un historieta gràfica.

Es tracta de la pàgina 25 del còmic "Secret Wars número 8", del 1984, de Marvel Comics. Una il·lustració de Mike Zeck, on per primera vegada es veu Spiderman vestit de negre, un vestit simbiòtic que més endavant donarà origen al personatge de Venom, antagonista de l'home aranya.

"Així que és únic. Només hi ha una peça d'aquesta obra d'art al món i és la pàgina específica que veus per primera vegada que Spiderman es posa el seu vestit negre. Sobretot la vinyeta gran, que ocupa dos terços grans de la pàgina, és una imatge realment icònica."

Explica Joe Maddalena, vicepresident de la casa de subhastes Heritage Auction de Dallas, dedicada a aquestes peces. El preu de sortida de la subhasta va ser de 330.000 dòlars i ràpidament es va disparar per sobre dels 3 milions, ha dit.

Per primer cop es veu Spiderman amb el vestit negre que donarà origen a Venom (Reuters)

El preu més alt que s'havia pagat fins ara per una pàgina interior de còmic als Estats Units va ser per les il·lustracions d'un número de "The Incredible Hulk" del 1974 en el qual apareix per primer cop Wolverine (conegut en espanyol com Lobezno). En aquest cas es van pagar 657.250 dòlars, molt per sota del que ha assolit aquest Spiderman.

Spiderman supera Superman

Aquesta no va ser l'única peça que va arribar a un preu extraordinari per un còmic en la subhasta que Heritage Auction va fer aquest dijous. Un dels pocs exemplars que hi ha al món del primer còmic on va aparèixer Superman, el número 1 de la revista Action Comics de 1938, es va vendre per 3,18 milions de dòlars, uns 2.775.000 euros.

El número 1 de la revista Action Comics, del primer Superman, venut per 3,18 milions de dòlars (Reuters)

Un d'aquests exemplars es va convertir el 2010 en el còmic més car de la història. Aleshores es va vendre a Nova York per un milió de dòlars, uns 735.500 euros. Ara, aquell preu s'ha superat amb escreix però, diu amb ironia Joe Maddalena, l'increïble és que Superman no ha pogut superar Spiderman.

"El que és sorprenent és que només uns minuts després vam tenir l'Action Comics número 1, l'origen i la primera aparició de Superman, d'acord? Una còpia d'alta qualitat, que es va vendre per 3,18 milions de dòlars. Així que Spiderman del 1984 va vèncer Superman, la qual cosa és increïble".

Ni la identitat dels venedors ni la dels compradors d'aquestes peces s'han donat conèixer.

Pantalla on es veu el preu final de la subhasta de la página de còmic (Reuters)

Una tendència a l'alça

Des de l'inici de la pandèmia, hi ha una tendència creixent a les cases de subhastes que aposten per la cultura popular, assolint preus rècord per còmics o cartes de Pokémon.

"Crec que la cultura popular està ocupant el seu lloc en el món de l'art", diu Maddalena.

"Els col·leccionistes compren allò que els produeix nostàlgia, així que, en comptes de comprar una peça d'art contemporani, prefereixen tenir això perquè això els parla més que d'una peça d'art contemporani."

 

 

ARXIVAT A:
ArtCòmicCulturaEstats Units
Anar al contingut