Sturgeon llança la campanya per a un segon referèndum d'independència a Escòcia
Nicola Sturgeon en un míting a Glasgow (Reuters)
Glasgow

Sturgeon llança la campanya per a un segon referèndum d'independència a Escòcia

Amb l'ombra de la incertesa que representen les eleccions britàniques del 12 de desembre, la primera ministra escocesa demana als líders polítics britànics que no defugin el debat

RedaccióActualitzat

"El futur d'Escòcia en mans dels escocesos": és el que ha promès la primera ministra Nicola Sturgeon en un míting a Glasgow en què ha llançat, formalment, la campanya per un segon referèndum d'independència després del que va perdre fa cinc anys per gairebé 11 punts.

Sturgeon ha demanat als líders polítics britànics que no defugin el debat.

La primera ministra escocesa considera que el context actual és molt diferent del que hi havia el 2014, quan es va fer el primer referèndum, a causa del Brexit. Tot i que el no va guanyar clarament el sí, al referèndum sobre el Brexit que es va fer dos anys després, el 62% dels escocesos es van oposar a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Per això, segons Sturgeon, cal tornar a preguntar als escocesos qui volen que controli el seu futur:  

"La millor alternativa per al nostre país és que el nostre futur estigui a les nostres mans, que siguem un país independent, un país que inverteixi en la nostra gent, en els serveis públics; que lluiti per treure els infants de la pobresa en lloc de fer-ho per un Brexit dur o pel comerç d'armes de destrucció massiva."

Sturgeon ha insistit que és un moment especialment important tenint en compte que al desembre hi haurà eleccions parlamentàries anticipades al Regne Unit.

 

La major part dels escocesos estan contra qualsevol tipus de Brexit, i Sturgeon vol tornar a portar a Westminster, abans de Nadal, la petició d'una altra consulta a l'ombra de la incertesa que representen les eleccions britàniques del 12 de desembre respecte a la relació amb la Unió Europea.

Segons les enquestes, el Partit Conservador de l'actual primer ministre britànic, Boris Johnson, és el favorit.  

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut