Nicola Sturgeon treballa, relaxada i descalça, en la carta per demanar el segon referèndum
Nicola Sturgeon treballa, relaxada i descalça, en la carta per demanar el segon referèndum
Edimburg

Escòcia demana formalment a Londres el segon referèndum d'independència

El missatge de Sturgeon s'ha difós amb una imatge curiosa: la primera ministra treballant en la carta, relaxada i descalça en un sofà

RedaccióActualitzat

Escòcia ja ha fet la petició formal al govern britànic per celebrar un segon referèndum d'independència, dos dies després d'activar-se el Brexit. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha enviat a la "premier" britànica, Theresa May, la carta on li demana poder organitzar una segona consulta.

Sturgeon argumenta que el poble escocès ha de tenir el dret d'elegir el seu propi futur, davant la pròxima sortida del Regne Unit de la Unió Europea i del mercat únic, un desenllaç que els ciutadans d'Escòcia, diu, no van votar. May ja va advertir el govern escocès que no era un bon moment per plantejar aquesta qüestió, en ple debat sobre el Brexit.

El missatge de Sturgeon s'ha difós amb una imatge curiosa: la primera ministra treballant en la carta, relaxada i descalça en un sofà.

 

Aquesta imatge, curiosament, recorda a una altra d'històrica de l'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher.

 

Referèndum unilateral?

Escòcia no tanca la porta a convocar el segon referèndum d'independència de forma unilateral si el govern britànic no l'autoritza a celebrar-lo.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha expressat la seva intenció de rebutjar la petició de donar poders al Parlament escocès per convocar la consulta.

Anar al contingut