Washington

Strauss-Khan demana disculpes per haver tingut una relació amb una subordinada

Els escàndols sentimentals sembla que esquitxen les cúpules de les grans institucions econòmiques. A l'estiu de 2007, l'aleshores president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, va dimitir després que es va fer públic que havia apujat el sou a una empleada amb qui mantenia una relació sentimental. Ara li ha tocat al director del Fons Monetari Internacional (FMI). Dominique Strauss-Khan està sent investigat per un presumpte abús de poder arran d'una relació sentimental amb Piroska Nagy, una subordinada. Strauss-Khan ha reconegut la relació, que ha qualificat "d'error de judici", però ha negat haver abusat de la seva posició.

Actualitzat
En un comunicat, el director de l'FMI demana disculpes als treballadors i a la seva dona pels problemes que li ha causat, i diu que n'està "molt penedit". A més, n'assumeix tota la responsabilitat, però remarca que no va abusar del seu càrrec.

Els 24 països membres de l'FMI han ordenat l'obertura d'una investigació per saber si Strauss-Khan va donar un tracte preferent a Piroska Nagy. S'ha d'aclarir si aquesta empleada, una economista casada, va rebre una indemnització més alta del que li corresponia per marxar de la institució internacional.

Dominique Strauss-Khan, de 59 anys i exministre francès d'Economia, s'ha mostrat disposat a col·laborar amb la investigació, i ha assegurat que l'incident afecta només la seva vida privada. El resultat de la investigació es farà públic a finals d'aquest mes.

Escàndol similar al del BM


L'estiu del 2007, un escàndol similar va obligar a dimitir el president del Banc Mundial Paul Wolfowitz. Un informe mostrava que l'expresident de la institució internacional va violar les normes en ascendir laboralment la seva companya sentimental i decretar un increment salarial que superava el rang màxim establert en la normativa de l'empresa. El president del BM va dictaminar que Riza tindria un increment salarial de 50.000 dòlars que aniria seguit de revisions anuals. Després del primer augment anual, el seu salari va quedar en els 193.590 dòlars lliures d'impostos.
Anar al contingut