Barcelona

Storify: Els moments clau del procés sobiranista

Cues per poder votar i suport majoritari a la independència.El 9-N suma més de dos milions de votants, malgrat que el format no és el que s'havia previst inicialment. És una fita històrica en un procés sobiranista que es va accelerar amb el cop de porta a l'Estatut l'any 2010.

R. Radó/V. Miró/J. RaventósActualitzat

Va ser un cop de porta del Tribunal Constitucional el que va engegar l'anomenat procés, ara encès per la data clau del 9-N marcada al calendari. Amb el temps s'ha vist que va ser arran de la sentència del TC sobre l'Estatut català, aquell 27 de juny del 2010, que va començar tot. L'alt tribunal va tocar 23 preceptes i 14 articles d'un text que volia millorar l'encaix de Catalunya a Espanya i que, després de passar pel Congrés i el Senat, havia estat refrendat pel poble català. Per a molts, aquella sentència va ser la gota que va fer vessar el got.
 
A partir d'aquell moment, en els últims quatre anys, la història de Catalunya sembla haver-se accelerat i, enmig d'una forta crisi econòmica, s'ha encaminat cap a l'exercici del dret a decidir.
 
Però els últims passos donats, la gran "V" al centre de Barcelona el passat 11-S, l'aprovació al Parlament de la llei de consultes, i la firma del decret de convocatòria del president Mas pel 9-N, han acabat topant, novament, primer amb el PP i, després, amb l'alt tribunal. Malgrat tot, finalment el 9-N els catalans han pogut votar, encara que en l'anomenat procés participatiu. 

A continuació us oferim una completa cronologia dels esdeveniments en aquest Storify:

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut