Stop Jocs Olímpics denuncia subvencions milionàries en estacions d'esquí privades

La plataforma creu que es vol aplanar el camí per a una futura candidatura olímpica al Pirineu

Actualitzat

La plataforma Stop Jocs Olímpics es queixa que la Generalitat dona subvencions milionàries a les estacions d'esquí privades. Assegura que en els últims dos anys els ha atorgat 4,2 milions d'euros adreçats sobretot a la fabricació de neu artificial, i que enguany en destinarà un milió i mig més.

"És una incongruència a nivell climàtic", ha dit Bernat Lavaquiol, un dels portaveus de la plataforma, que també ha assenyalat que "amb el cost que té la factura de la llum, molta gent passarà fred aquest hivern". 

Des de Stop Jocs Olímpics han denunciat que el govern "continua apostant únicament pel monocultiu turístic" i creuen que s'hauria de donar més suport a la pagesia i a la petita indústria del Pirineu.

Darrere d'aquestes ajudes a les estacions d'esquí privades veuen la intenció d'"aplanar el terreny cap a una candidatura olímpica" al Pirineu, com ha dit una altra portaveu de la plataforma, Marta Ramírez.


Subvencions obertes

Des del Departament de Territori asseguren que les convocatòries de subvencions són obertes i que s'hi presenten les estacions privades perquè les públiques ja tenen el seu finançament. Però que també se n'ha beneficiat estacions municipals com Tavascan.

Afegeix que sobretot els ajuts dels últims anys han anat a pal·liar els baixos ingressos per la pandèmia i per rehabilitar edificis i instal·lacions i fer-les més sostenibles.  
 

Bernat Lavaquiol i Marta Ramírez, de la plataforma Stop JJOO
Bernat Lavaquiol i Marta Ramírez, de la plataforma Stop JJOO, amb el Cadí de fons (ACN/Albert Lijarcio)


Una candidatura polèmica

El Comitè Olímpic Espanyol va renunciar a presentar una candidatura espanyola als Jocs Olímpics d'hivern del 2030, després que fos impossible tancar un acord entre l'Aragó i Catalunya.

El govern català, que també va intentar una candidatura en solitari, no renuncia a presentar-s'hi per a l'any 2034.

S'havia anunciat per al 24 de juliol una consulta ciutadana sobre els Jocs, però va quedar suspesa a finals de maig perquè no s'arribava a una candidatura pactada entre les administracions.

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsJocs Olímpics Hivern
Anar al contingut