janquim

Steve Jobs presenta l'ordinador iPad, la nova aposta d'Apple amb teclat tàctil

Amb sabates esportives, texans sense cinturó i amb camisa negra, color que sol preferir, Steve Jobs, el president d'Apple, ha presentat el nou aparell de l'empresa de la poma mossegada. Es diu iPad, seguint la línia de l'iPod, l'iPhone o l'iMac. I com el mateix Jobs ha dit, es troba a mig camí entre un telèfon mòbil i un ordinador portàtil. La pantalla és tàctil, i té un teclat amb la mateixa tecnologia. Com Jobs ha dit, la intenció és proporcionar per damunt de tot una experiència satisfactòria per navegar per internet, mirar fotos i vídeos (també en alta definició), escoltar música, gestionar calendaris i agendes, revisar el correu, participar a les xarxes socials... i, a més, es poden fer córrer totes les aplicacions que ja existeixen per a l'iPhone.

Actualitzat
Lector d'e-books

També incorpora un lector d'e-llibres i Jobs no amaga la seva intenció de competir amb Amazon i el seu Kindle. La nova aplicació iBooks ja compta amb unes quantes firmes editorials que s'hi han compromès. L'aplicació funcionarà com altres magatzems de continguts digitals d'Apple, amb preus que competiran amb altres distribuïdors.

Com Jobs ha dit, la intenció és proporcionar per damunt de tot una experiència satisfactòria per navegar per internet, mirar fotos i vídeos (també en alta definició), escoltar música, gestionar calendaris i agendes, revisar el correu, participar a les xarxes socials... i, a més, es poden fer córrer totes les aplicacions que ja existeixen per a l'iPhone. Pesa menys de mig quilo, és molt prim i d'una estètica similar a la d'altres productes de la mateixa casa. És més lleuger que cap altre ordinador dels lleugers.

S'anuncia que la seva bateria pot durar fins a deu hores amb el consum al màxim i que, en repòs, es podria estar tot un mes seguit sense haver d'apagar-lo. També inclou brúixola, altaveus, micròfon i punts de connexió.

Paquet d'aplicacions

A més, Apple ha adaptat al nou iPad tot el seu paquet ofimàtic iWorks, que inclou processador de textos i eines per a les presentacions i altres opcions. Per tant, s'esvaeix el dubte sobre si el nou giny tindria capacitat de ser emprat com a ordinador portàtil. La resposta òbvia és que sí.

A més, Apple ha adaptat al nou iPad tot el seu paquet ofimàtic iWorks, que inclou processador de textos i eines per a les presentacions i altres opcions. Per tant, s'esvaeeix el dubte sobre si el nou giny tindria capacitat de ser emprat com a ordinador portàtil. La resposta òbvia és que sí.

L'aparell se sincronitza com els iPod, amb una simple connexió USB. Cap al final de la presentació, els directius d'Apple n'han esmentat per fi els preus. El de l'aparell és molt econòmic, amb un preu de sortida de poc més de 500 dòlars (350 euros) en els models més simples i menys de 829 dòlars (uns 600 euros) en els que disposen de 64 GB i connexió 3G.

Teclat com a accessori


I una sorpresa final. Es posa a la venda un teclat que permet acoblar-hi l'iPad, de manera que es converteix en un ordinador de taula amb aquest accessori.

D'aquí a 60 dies ja se'n trobarà disponible el model més simple i 30 dies després el mercat rebrà els altres. Per a les connexions, de moment hi ha un acord amb ATT per als consumidors dels Estats Units i cap al juny confien que tindran acords semblants amb operadors d'altres indrets del món. Els preus de connexió que ofereixen d'entrada són gaire econòmics, amb l'opció de 30 dòlars sense límit de dades.

Una visió sobre la presentació es troba aquí.

Anar al contingut