"Stella Cadente", de Lluís Miñarro participarà al Torino Film Festival

La pel·lícula "Stella Cadente" ha estat seleccionada per participar en la 32a del Torino Film Festival, que se celebra a la capital del Piemont del 21 al 29 de novembre.

"Stella cadente" formarà part de la secció "After hours" del festival. El llargmetratge va ser guardonat fa poc amb els premis al millor director i a la millor fotografia en la 12a edició del Festival Internacional de Cinema de Tirana (Albània).
Pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat com a millor actor als Premis Fènix, Premis Ideroamericans de Cine, al mes de setembre d'aquest any. La pel·lícula, produïda, escrita i dirigida per Lluís Miñarro i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill, es va estrenar al mes de maig del 2014 i ha tingut molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'Estat, com per exemple el Basel Film Festival, el Márgenes de Madrid, el Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona, el Buenos Aires Festival internacional de Cine Independiente, el de Montevideo i el Bafici.
"Stella Cadente" tracta de la dificultat de definir la bellesa i de la futilitat del poder. Ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà als tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa ¿i especialment a Espanya¿ que ens recorda l'actualitat.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Lluís Miñarro
 *Col·laboració en guió i diàlegs: Sergi Belbel
Producció: Lluís Miñarro
Intèrprets: Àlex Brendemühl (Amadeo), Bárbara Lennie (María Victoria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe)
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer
 
 
Anar al contingut