<b>"Stella cadente"</b> arriba a Itàlia

<b>La història d'Amadeu de Savoia, rei d'Espanya</b>
"Stella cadente" arriba a Itàlia

"Stella cadente" arriba a Itàlia

La història d'Amadeu de Savoia, rei d'Espanya
Actualitzat
"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, s'estrena comercialment en cinemes de diverses ciutats italianes a partir del 26 de maig.

La pel·lícula ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. El gener de 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt –no arribarà als tres anys– i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa –i especialment a Espanya– que ens recorda l'actualitat.
 
El llargmetratge, dirigit, produït i escrit per Lluís Miñarro, està protagonitzat per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill. Es va estrenar el maig del 2014 i va tenir molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'estat. "Stella cadente" va aconseguir dos Premis Gaudí en la VII edició d'aquests guardons: el de millor direcció artística (Sebastián Vogler) i el de millor vestuari (Mercè Paloma). I pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat com a millor actor als Premis Iberoamericans de Cine Fénix el setembre del 2014. També va ser seleccionada al Basel Film Festival, al Márgenes de Madrid, al Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona, al Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, al de Montevideo i al Bafici, al Cine Latino d'Alemanya i al Festival Independiente de Lima. És una producció d'Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Lluís Miñarro
 *Col·laboració en guió i diàlegs: Sergi Belbel
Producció: Lluís Miñarro
Intèrprets: Àlex Brendemühl (Amadeu), Bárbara Lennie (Maria Victòria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe)
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer