<b>"Stella cadente"</b > al FICUNAM de Mèxic

El festival internacional de cinema de la Universitad Autònoma de Mèxic ha seleccionat "Stella Cadente", que competirà en el certamen en la secció "Manifesto Contemporáneo".
"Stella cadente" al FICUNAM de Mèxic

"Stella cadente" al FICUNAM de Mèxic

El festival internacional de cinema de la Universitad Autònoma de Mèxic ha seleccionat "Stella Cadente", que competirà en el certamen en la secció "Manifesto Contemporáneo".
Actualitzat
El festival se celebrarà del 26 de febrer al 7 de març. "Stella cadente" va aconseguir dos Gaudís en l'última edició d'aquests premis: el de millor direcció artística (Sebastián Vogler) i el de millor vestuari (Mercè Paloma). Pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat com a millor actor als Premis Fènix, Premis Iberoamericans de Cine, el setembre del 2014. La pel·lícula, produïda, escrita i dirigida per Lluís Miñarro i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill, es va estrenar el mes de maig del 2014 i ha tingut molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'Estat, com per exemple el Basel Film Festival, el Márgenes de Madrid, el Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona, el Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, el de Montevideo i el Bafici.

Produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, la pel·lícula tracta de la dificultat de definir la bellesa i de la futilitat del poder. Ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà als tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa -i especialment a Espanya- que ens recorda l'actualitat.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Lluís Miñarro
                 *Col·laboració en guió i diàlegs: Sergi Belbel
Producció: Lluís Miñarro
Intèrprets: Àlex Brendemühl (Amadeu), Bárbara Lennie (Maria Victòria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe)
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer