Stay Homas triomfa als Premis Enderrock amb els tres guardons a què estaven nominats

Sílvia Pérez Cruz, Miki Núñez i Buhos aconsegueixen el reconeixement en dues categories cadascun

Laura GalanActualitzat

Millor artista revelació, millor directe pels concerts a Instagram i millor cançó pop-rock per "The Bright Side". Stay Homas ha estat el grup triomfador dels Premis Enderrock i s'han emportat el guardó per vot popular en totes les categories a què estaven nominats.

El grup, nascut durant el confinament, ha reivindicat la importància dels concerts i han assegurat que els directes no es poden barrejar amb les actuacions que feien des del balcó.

 

 

Sílvia Pérez Cruz també ha aconseguit els dos premis a què optava. Per una banda, el guardó pel millor disc de jazz amb "MA: Live in Tokyo", que ha enregistrat conjuntament amb el pianista Marco Mezquida. Pérez Cruz també ha aconseguit el premi al millor disc de cançó d'autor amb "Farsa".

El terrassenc Miki Núñez també s'ha emportat dues estatuetes pels premis amb votació popular. Ha aconseguit el suport en les categories de la millor cançó d'autor pel tema "No m'ho esperava" i millor disc en llengua no catalana amb l'àlbum "Iceberg".

 

 

La banda barcelonina Buhos li ha esgarrapat el guardó de millor artista a Núñez i també s'ha coronat amb el guardó de millor videoclip amb el tema "El dia de la victòria", en què participen Miki Núñez, Suu i Lildami.

 


Txarango ha guanyat el premi a millor disc de pop-rock per "De vent i ales". El grup ha dedicat el guardó a l'economista Arcadi Oliveras, que ha mort aquesta setmana.

Sabor de Gràcia s'ha emportat el premi a millor disc de folk per "25 anys"; Ballaveu ha estat guardonat amb el premi a millor cançó de folk pel doble senzill "Dalt del cotxe. Un, dos, rat"; i La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha aconseguit el premi a millor disc de clàssica per "Emociona't amb la SCCC: 25 anys de Música Global".

En la categoria de músiques urbanes, el premi popular a millor disc ha estat per a la valenciana JazzWoman pel disc "Maléfica"; i el premi a millor disc per a públic familiar se l'ha emportat "Papallones", de Macedònia.

El Premi Enderrock d'Honor ha estat per a Guillermina Motta; el Premi Enderrock a la Trajectòria ha estat entregat ex aequo a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent; la campanya #Joemcorono ha rebut el Premi Enderrock Estrella; i, finalment, el Premi Joan Trayter a la producció s'ha atorgat a David Soler.

Foto de tots els premiats als Premis Enderrock (ACN/Aleix Freixas)

A la gala d'entrega dels premis Enderrock no han faltat les referències a la pandèmia, que tant ha afectat el sector musical. S'ha reivindicat que la cultura és segura i també s'ha fet campanya pel "salconduit cultural" que permeti desplaçar-se per Catalunya per anar a actes programats.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut