Oficina de Parkimeter
Oficina de Parkimeter
Barcelona

"Start-ups" catalanes per aparcar amb el mòbil

Permeten reservar lloc a pàrquings i ajuden els propietaris a rendibilitzar la seva plaça d'aparcament

RedaccióActualitzat

El món digital també està entrant amb força en un sector tan tradicional com el dels pàrquings. A Catalunya, dues "start-ups" connecten places de pàrquing amb gent que vol aparcar el cotxe. Una, Parkimeter, funciona com una central de reserves dels pàrquings públics.
L'altra, WeSmartPark, funciona amb un model de negoci diferent; és l'única a Europa que gestiona pàrquings tancats, la majoria propietat d'hotels i d'inversors immobiliaris.

Jaume Mayor, director i cofundador de WeSmartPark, n'ha explicat el funcionament:

"Normalment, els aparcaments particulars es lloguen per mes, a una sola persona. El que fem nosaltres és posar en contacte aquest aparcament amb 65.000 usuaris. I el propietari multiplica per tres els seus ingressos per plaça."

Aquesta aplicació permet accedir a 1.500 places de pàrquings privats a Barcelona, que es lloguen per minuts. Per permetre'n l'entrada només als que tenen identificats i ja han reservat plaça, disposen d'un sistema de detecció similar a un Teletac.

És una manera de rendibilitzar les places privades de pàrquing buides, que a Barcelona són el 30% de tot el parc. Creuen que els pàrquings privats poden ser la clau per a la mobilitat del futur i una manera d'eliminar l'aparcament a la via pública.

Un model diferent és Parkimeter, que posa en contacte els usuaris amb pàrquings públics; més que el preu, posa en valor la comoditat de trobar aparcament a prop, poder reservar plaça i pagar amb el mòbil.

El perfil dels emprenedors al capdavant del projecte és totalment atípic. Fa tres anys, amb més de seixanta a l'esquena, van decidir crear a internet una central de reserves per als pàrquings de tota la vida. Ara operen a 90 ciutats i ja en tenen connectats 600, que aviat n'han vist els avantatges. Així ho ha explicat Jordi Badal, director i cofundador de Parkimeter:

"Nosaltres volem ser com un Airbnb, però en aparcaments. Pots fer una reserva, i pagar directament des del mòbil. Estem obrint a Itàlia, i la intenció és fer-ho també a Portugal."

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut