Vigilància policial davant la cafeteria (Reuters)
Vigilància policial davant la cafeteria (Reuters)
Washington

Els 8.000 locals de Starbucks als EUA tancaran per formar els empleats contra el racisme

L'anunci pretén rebaixar la tensió després que arrestessin dos homes negres en un dels cafès perquè no havien consumit

RedaccióActualitzat

La cadena nord-americana de cafeteries Starbucks tancarà els 8.000 establiments que té als Estats Units la tarda del dia 29 de maig. Ho farà perquè els seus 175.000 empleats facin un curs per prevenir la discriminació racial.

L'anunci intenta rebaixar la tensió després que la setmana passada van arrestar dos homes negres en un dels cafès de Filadèlfia. L'encarregat del local va avisar la policia perquè els dos homes no havien fet cap consumició, tot i que van explicar que estaven esperant una altra persona.

La detenció va provocar una onada d'indignació ja que els fets han tingut una gran difusió a través d'un vídeo penjat a les xarxes socials.

 

 

Les protestes demanaven fer boicot a la cadena de cafeteries. Els advocats de Starbucks s'han posat en contacte amb les dues víctimes per obrir un diàleg constructiu sobre l'incident, segons han explicat fonts de la companyia.

 

"No s'ho mereixien", assegura el president d'Starbucks

El president de la cadena de cafeteries, Kevin Johnson, ha lamentat les detencions en una entrevista a la CNN:

"El que va passar a aquests dos joves no hauria d'haver passat; que es truqués a la policia i que fossin arrestats. No s'ho mereixien"

Johnson, que visita aquests dies Filadèlfia amb altres membres de la junta directiva de la companyia, ha revelat que s'havia reunit amb els detinguts, amb els quals, ha dit, comparteix una "connexió humana".

"Em vaig disculpar personalment i van compartir la seva experiència personal amb mi. A partir d'aquí crec que vam tenir un diàleg molt constructiu sobre com podem convertir un instant dolent en una cosa positiva"

El curs de formació contra el racisme que Starbucks farà als seus empleats intenta minimitzar el dany a la imatge de l'empresa. Kevin Johnson ha explicat que l'encarregat del local on hi va haver l'incident ja no dirigeix la cafeteria de Filadèlfia, però no ha aclarit si abandonarà l'empresa.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsXenofòbiaRacisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut