Bitllets de lliures esterlines (Reuters)
Bitllets de lliures esterlines (Reuters)

Standard&Poor's retira la triple A al Regne Unit després de la victòria del Brexit

L'agència de qualificació creu que el resultat del referèndum "és un esdeveniment fonamental que portarà a un marc polític menys previsible, estable i efectiu" en els propers mesos

Actualitzat

L'agència de qualificació Standard&Poor's ha rebaixat la nota del Regne Unit a conseqüència de la victòria del Brexit en el referèndum de dijous passat. D'aquesta manera, el Regne Unit perd la màxima nota, AAA, i passa a ser AA. Per Standard&Poor's, el resultat del referèndum "és un esdeveniment fonamental que portarà a un marc polític menys previsible, estable i efectiu al Regne Unit" en els propers mesos.

L'agència situa la perspectiva del 'rating' del Regne Unit com a "negativa", segons informa en un comunicat. La perspectiva negativa reflecteix el risc futur de les "perspectives econòmiques" britàniques, així com "el paper de la lliura esterlina com a moneda de reserva".

A més, també fa referència als riscos cap "a la integritat constitucional i econòmica del Regne Unit si hi ha un altre referèndum sobre la independència d'Escòcia", tal com reclama l'SNP.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut