Sri Lanka redueix els morts de l'atemptat a 253 en comptes de 359 (Reuters)
Sri Lanka redueix els morts de l'atemptat a 253 en comptes de 359 (Reuters)
Sri Lanka

Sri Lanka rebaixa en més de 100 la xifra de morts pels atemptats

El govern del país atribueix aquest descens a un "error de càlcul" per la "dificultat" de comptabilitzar els cossos sense vida

Les autoritats de Sri Lanka han reduït aquest dijous en més d'un centenar les morts de l'atemptat de diumenge, que passen a ser 253, en comptes de les 359 que s'havien anunciat.

El govern del país insular ha justificat aquest descens amb la "dificultat" de comptabilitzar els cossos sense vida que ha portat a un "error de càlcul".

"A dia d'avui, el nombre de morts en l'atac terrorista ha estat revisat a 253, i no 359, com s'havia informat anteriorment."

 

Cadena d'explosions a Colombo

La sèrie d'atacs a Colombo, la capital de Sri Lanka, es van donar de manera gairebé simultània a tres hotels de luxe i tres esglésies. Van morir-hi dos espanyols, i hi va haver altres atacs a altres ciutats del país.

Funeral d'un nen de 13 anys mort als atemptats de Sri Lanka (Reuters)

 

Nou suïcides carregats de potents explosius hi van participar. La majoria eren persones "ben formades" de classe mitjana-alta.

Hores després, va tenir lloc una setena detonació en un petit hotel situat a una desena de quilòmetres de Colombo, i l'última en un complex residencial.

Estat Islàmic (EI) va reivindicar l'autoria dels atemptats, amb el grup terrorista local National Thowheeth Jamath (NTJ), tot i que va avisar sobre possibles vincles estrangers.

A Sri Lanka, la població cristiana representa només el 7,4%. Els budistes són el 70,2%; els hinduistes, el 12,6%, i els musulmans el 9,7%.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut